TÁMOP 3.1.4. – Moduláris oktatás

 

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában egészségnevelési programot szerveztünk. A rendezvényre 2014. március 17-19. került sor. Ez a három nap teljes egészében az egészségről szólt.

Az alsó tagozatosoknak Megléc Józsefné, iskolánk védőnője tartott előadást az egészséges táplálkozásról és a helyes fogápolásról. Az 1. és 2. osztályos gyerekek fogkefét, míg a 3-4. osztályosok müzli szeletet kaptak ajándékba. A védőnő még egészséges ételekkel és italokkal is szemléltette előadását a gyerekeknek.

A felső tagozaton tanórai és tanórán kívüli tevékenység formájában valósult meg az egészséges életmódra nevelés.

Tanórai tevékenység formájában biológia órán szemléltető eszközök segítségével és az elsősegélyláda bemutatásával ismerkedtek meg a gyerekek az elsősegélynyújtás témakörén belül. Osztályfőnöki óra keretében a védőnő szexuális felvilágosítást tartott, informatika órán pedig plakátot készítettek a gyerekek az egészséges életmód témakörében.

A tanórai tevékenység a 8. osztályban, moduláris oktatás keretében zajlott.

Tanórán kívüli tevékenység formájában, a felső tagozaton egy versenyt is meghirdettünk.

Osztályonként 4 fős csapatok vettek részt a szellemi vetélkedőn, ahol 7 csapatban összesen 28 gyerek vett részt a versenyen. A versenyt iskolánk védőnője bonyolította le.

Öt feladatban mérhették össze a gyerekek tudásukat. Volt plakátkészítő verseny, totó, puzzle, villámkérdés, gyakorlati- és rímfaragó feladat.

A következő eredmények születtek:         

                   I. helyezett – 6. b osztály 42 pont

                   II. helyezett – 8. osztály 36 pont

                   III. helyezett – 7. osztály 35 pont

                   IV. helyezett – 8. osztály 32 pont

                   V. helyezett – 6.a osztály 31 pont

                   VI. helyezett – 5. osztály 29 pont

                   VII. helyezett – 5. osztály 25 pont

Minden csapat tárgyjutalomban részesült.

         Az egészségnap keretében iskolánkból 18 tanuló részt vett a Napkoron megrendezésre kerülő mezei futóversenyen, ahol szép eredmények születtek.

Tanulóink kinti szabadidős tevékenységéhez osztályonként több gumilabdát és futball-labdát is biztosított az iskola.

Bízunk benne, hogy a három napos rendezvényen tanulóink több hasznos információt is kaptak az egészséges életmóddal és az elsősegélynyújtással kapcsolatban.