Háromhetet meghaladó projekt

 

A TÁMOP 3.1.4 projekt ötéves fenntartása keretében az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában a karácsony volt a háromhetet meghaladó projekt témaköre.

Több, mint kétezer évvel ezelőtt az Úr angyala örömüzenetet hozott a pásztoroknak: „Ne féljetek,mert íme hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz. Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.”

Erre a központi gondolatra építve gyújtották meg sorra az alsó tagozatos gyerekek az adventi koszorún a gyertyákat. A gyertyagyújtáshoz elsőként a harmadikosok készültek rövid műsorral, majd a negyedikesek és az elsősök. A másodikosok a karácsonyi ünnepen gyújtották meg a negyedik gyertyát. Ahogy nőtt a fény a tantermekben, úgy nőtt a gyermeki lélekben Jézus várása.

A háromhetet meghaladó projektünk keretében hivatalosak voltunk „egy party-ra, ahol a házigazda fia Minden meghívottal együtt ünnepel Hivatalos vagyok és nincs vita, ebbe a mennyei party-ba. Itt minden ember vígan táncol, énekel.” Pintér Béla keresztyén énekes érkezett hozzánk, aki több, mint egy órán át énekelt a 300 fős közönségnek Jézusról, a hitről, a szeretetről és a reményről. Természetesen nem maradhatott ki Pintér Béla koncertjéből „Az új szív” című dala, amire iskolánk kicsinyei koreográfiát is készítettek.

A karácsonyi képeslaptervező versenyre sok pályamű érkezett. Külön értékeltük az alsó tagozatosokat és a felső tagozatosokat.

 

Alsó tagozat: I. helyezett: Salánki Regina 4. osztály

                   II. helyezett: Nyikita Nikolett 2. osztály

                   III. helyezett: Istenes Fanni 1. osztály

Felső tagozat: I. helyezett: Salánki Szabina 7. osztály

                   II. helyezett: Dankó Róbert 6. osztály

                   III. helyezett: Bodnár Krisztina 7. osztály

 

A háromhetet meghaladó projektünk záró eseménye a karácsonyi műsor volt, amit iskolánk 2. osztályos tanulói adtak elő. Versekkel, énekekkel és betlehemi játékkal emlékeztek Jézus Krisztus születéséről. Iskolánk énekkara is szerepelt ebben a műsorban.

 

Újfehértó, 2012. december 20.

 

 

Váradi Sándorné

        igazgató