TÁMOP 3.1.4

5 éves fenntarthatóság

Erdei iskola – környezetvédelmi vetélkedő

 

A 2009-2010-es tanévben elkezdett TÁMOP-program keretében önálló innovációként az egyéni felzárkóztató és tehetségfejlesztő tevékenység erősítésére erdei iskola programot dolgoztunk ki. Sajnos anyagi források hiányában a 2012-2013-as tanévben az erdei iskolát csak helyi szinten, környezetvédelmi vetélkedő formájában tudtuk megvalósítani.

Idén már 12. alkalommal szerveztük meg hagyománynak számító környezetvédelmi – vetélkedőnket. Ebben a tanévben is az újfehértói iskolák között hirdettük meg a versenyt.

Az előző évekhez hasonlóan a két írásbeli forduló után egy döntő megmérettetést szerveztünk 2013. április 30-án, Harangodon.

A döntőbe a legtöbb pontot elérő 9 csapat jutott be. A verseny témája idén a Körös-Maros Nemzeti Park volt, a hozzá tartozó természetvédelmi területekkel és a nemzeti park területének tájaival, településeivel, természetesen a terület élővilágával együtt.

Az írásbeli fordulókon a Körös-Maros Nemzeti Park növény és állatvilágával, a felszín kialakulásával és környékének településeivel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a gyerekek.

A döntőbe bejutott csapatok madár és növény ismeretükről adhattak számot, de a feladatok közt találkozhattak a Körös-Maros Nemzeti Park állat és növényvilágával is. Puzzle és totó tette színesebbé a versenyt.

 

A verseny eredménye a következőképpen alakult:

I. helyezett: Csigabigák – ÚÁMIPSZ Vasvári Pál Tagintézmény

II. helyezett: Természetóriások – Újfehértói Református Ált. Isk. és Óvoda

III. helyezett: Rucaöröm – ÚÁMIPSZ Vasvári Pál Tagintézmény

IV. Peace4ever – Újfehértói Református Ált. Isk. és Óvoda

V. Mérges Piócák – ÚÁMIPSZ Erkel Ferenc Tagintézmény

VI. Észbook – ÚÁMIPSZ Erkel Ferenc Tagintézmény

VII. Gyilkos galócák – ÚÁMIPSZ Erkel Ferenc Tagintézmény

VIII. Turbócsigák – ÚÁMIPSZ Erkel Ferenc Tagintézmény

IX. Természetvédők – ÚÁMIPSZ Erkel Ferenc Tagintézmény

 

A versenyt Szabó István rendezte és szervezte.

 

Újfehértó, 2013. május 2.

 

 

 

Váradi Sándorné

        igazgató