Kirándulás

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda dolgozói a tanév lezárásaként egy kirándulást szerveztek a Zemplén-hegységbe.

Az első úti cél Boldogkőváralja volt, ahol a Boldogkői várat tekintettük meg idegenvezetéssel. Eztán Vizsolyba, a magyar Biblia bölcsőjébe vezetett az utunk, ahol Nagytiszteletű Baracsi István református lelkész tartott rövid áhítatot.

Isten igéje a Jelenések könyvének 3. részéből szólt hozzánk: Ez Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet Isten adott neki, hogy közölje szolgáival mindazt, aminek hamarosan meg kell történnie, és amelyet angyalával elküldve kijelentett szolgájának, Jánosnak. Ő pedig bizonyságot tett Isten igéjéről és Jézus Krisztus bizonyságtételéről; mindent, amit látott. Boldog, aki felolvassa és boldogok, aki hallgatják ezeket a prófétai igéket és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van.

Bakó László beosztott lelkész és Bakó Éva iskola lelkész gitárral kísért éneklésével tettük még meghittebbé ezt az alkalmat. Bakó Éva szavalatában meghallgattuk Reményik Sándor „A fordító” című versét.

Az idegenvezető bemutatta a templomot, ezután pedig Bakó László a templomban elhelyezett nyomdán kinyomtatta a Biblia első oldalát.

A következő megálló Mogyoróska volt, ahol már meleg ebéddel vártak minket. Ebéd után a helyi görög katolikus templomot mutatták be nekünk. Majd a hegyen keresztül „könnyű” gyalogtúrán vettünk részt Mogyoróska és Regéc között.

Mindenki kellemesen elfáradva ült be a buszba. Az utunk Fonyra vezetett, egy csendes kis hegyi faluba, ahol kolléganőnk szülei vendégül láttak minket frissen sült pogácsával és helyi borkülönlegességekkel. Gitárkíséretes nótázás után indultunk tovább Tokajba, ahol a Tisza parton fagyiztunk.

Köszönet a kollégáknak, hogy a nagy meleg ellenére mindenki részt vett a kiránduláson, ami nagyon jó hangulatban telt.