Farsangi mulatság

 

            A Református Iskolában farsangi mulatság keretében multikulturális projekt megvalósítására került sor. Az alsósok felsős társosztályaikkal együttműködve a négy évszakot mutatták be. A felső tagozatosok az adott évszakról powerpointos bemutatót készítettek. Az alsós gyerekek pedig a kiválasztott évszak táncát járták el az arra jellemző színvilágot megidézve.

Az első és ötödik osztály a nyarat, a második és hatodik osztály a telet, a harmadik és hetedik osztály a tavaszt, a 4. és 8. osztály pedig az őszt ismertette meg a résztvevőkkel.

A gyerekek már hetek óta készültek tánccal, diavetítéssel, hogy minél színvonalasabban tudják bemutatni a kiválasztott évszakot.

És mint mindig a mai rendezvényünk sem jöhetett volna létre a sok-sok segítő szülő nélkül. A szülők maguk vállalták a táncos gyerekek ruhavarrását, az ételek elkészítését, sőt a tánctanításban is részt vállaltak.

Igazi gasztronómiai különlegességeket kóstolhattunk meg az évszakokra jellemző konyhai specialitásokból. Volt itt gyümölcskoktél, gyümölcstorta, fagyi téliesített változatban, különböző gyümölcsökből készített sütemények, mézeskalács, gyümölcsleves, farsangi fánk.

Mindez a szülők kreatív és áldozatkész munkájának volt köszönhető.

Rendezvényünk nagy sikert aratott a gyerekek, a szülők és vendégeink körében is.

Köszönöm minden kollégának, szülőnek és gyereknek, aki valamilyen formában hozzájárult projektünk megvalósításához.

 

Farsangi mulatság képekben