Egészségnap

 

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában egészségnevelési programot szerveztünk. A rendezvényre 2013. április 23-24-én került sor. Ez a két nap teljes egészében az egészségről szólt.

Az alsó tagozatosoknak Megléc Józsefné, iskolánk védőnője tartott előadást az egészséges táplálkozásról és a helyes fogápolásról. Az 1. és 2. osztályos gyerekek fogkefét, míg a 3-4. osztályosok vitamintablettát kaptak ajándékba. A védőnő még zabkeksszel és répával is megkínálta a gyerekeket.

A felső tagozaton tanórai és tanórán kívüli tevékenység formájában valósult meg az egészséges életmódra nevelés.

Tanórai tevékenység formájában biológia órán csoportmunkában és interaktív tábla segítségével ismerkedtek meg a gyerekek a családi életre neveléssel. Osztályfőnöki óra keretében a védőnő szexuális felvilágosítást tartott, informatika órán pedig plakátot készítettek a gyerekek a család témakörében.

A tanórai tevékenység a 8. osztályban, moduláris oktatás keretében zajlott.

Tanórán kívüli tevékenység formájában, a felső tagozaton egy versenyt is meghirdettünk.

Osztályonként 4 fős csapatok vettek részt a szellemi vetélkedőn, ahol 5 csapatban összesen 20 gyerek vett részt a versenyen. A versenyt iskolánk védőnője bonyolította le.

Hat feladatban mérhették össze a gyerekek tudásukat. Volt plakátkészítő verseny, totó, puzzle, villámkérdés, gyakorlati- és biblia ismereti feladat.

A felnőtteket is bevontuk az egészségnapi programba. A védőnő szűrővizsgálatokat végzett a nevelők körében, vérnyomást és vércukorszintet is mért.

A felnőtteknek graham lisztből készített süteményekkel kedveskedtünk.

 

Újfehértó, 2013. április 24.

Váradi Sándorné

 igazgató

 

Egészségnap képekben