Bemutató óra az 1. osztályban

 

2013. május 22-én két bemutató órát is megtekinthettek az érdeklődő szülők az 1. osztályban.

Első órában matematika órát tartott Takács Valéria osztálytanító, majd második órában magyar órát tekinthettek meg a szülők Baracsiné Lakatos Margit vezetésével. Az első órán a hetesek jelentése után a napi kezdőima közös elmondása következett, majd a tanító felolvasta a napi bibliai történetet, aminek erkölcsi jellegű tanítását meg is beszélték.

Az óra témája: 20-as számkörben műveletek gyakorlása illetve a számok tulajdonságai.

A tanító számtalan játékkal színesítette az órát, amit a gyerekek nagyon élveztek.

Tapasztalható volt a mindennapi rutin a gyerekek munkájában, a feladatok napi szintű ismerete és gyakorlása. A gyerekek folyamatosan dolgoztak az óra folyamán, 20-as számkörben az összeadást és kivonást ügyesen végezték.

Ezt követően a magyar óra, mint mindegyik légzőgyakorlatokkal kezdődött. Elmondták a hónapokat és a hét napjait különböző módokon, látható volt, hogy napi szinten gyakorolják.

Weöres Sándor Kacsaúsztató című versével gyakorolták a szótagolást, illetve a magánhangzókat a gyerekek. Majd képzeletben látogatást tettek a baromfiudvarban, ahol utánozták a háziállatok hangját is.

Ezután az ABC és a hangos olvasás gyakorlása következett.

 

A gyerekek az órán aktívan dolgoztak, a felmerülő hibákat a tanító vagy a gyerekek közösen javították. A munkavégzés minőségén, tempóján látszott, hogy a feladatokat napi szinten gyakorolják.

 

 

Bemutató óra képekben