Bábosaink sikere

 

Iskolánk két bábcsoportja, a Csiribiri és a Mákvirág május 23-án részt vett a Baktalórántházán megrendezett XXXIX. Gyermek és Felnőtt Bábosok Megyei Fesztiválján.

Mindkét csoport egy-egy népmesével készült. A negyedikesekből álló Mákvirág „A medve, a róka és a szegény ember”, a felső tagozatosok Csiribiri csoportja pedig a „Tojásmese” című darabot adta elő.

Mindkét csoport nagyon fegyelmezett, kitartó, egymásra odafigyelő és egymást segítő munkát végzett a felkészülés ideje alatt, valamint a verseny folyamán.

Ennek eredményeként a szakértő zsűri döntése alapján a Csiribiri bábcsoport fogja egyedüliként képviselni megyénket Egerben a XX. Gyermekbábosok Országos Fesztiválján, melyre június 7-8-án kerül sor.

A zsűri kiemelte a Csiribiri bábcsoport összeszokott játékát, a szép kifejező beszédet, a rutinos bábmozgatást.

A Mákvirág csoport szintén elnyerte a zsűri tetszését. Mindamellett, hogy saját darabjukban derekasan helytálltak, nagyszerűen közreműködtek a Csiribiri produkciójában is.

Mindkét bábcsoport vezetője Jakab Józsefné, akit büszkeséggel tölt el mindkét csoport teljesítménye. Jó megtapasztalni, hogy a tanulás mellett a szabadidő hasznos eltöltésére is képesek gyerekeink. Tudnak az eredményekért keményen dolgozni, egymás sikereinek örülni. Jó látni a jól végzett munka után az örömet az arcukon. Különösen azokén, akik tanulásban nem mindig jeleskednek.

Ezek a gyerekek a sokszínű, közös munkára, a versenyekre, a különböző programokra évtizedek múlva is gondolni fognak, életük egy szép, emlékezetes része marad.

 

Bábosaink sikere képekben