Pályaorientációs nap

 

Az Újfehértói Reformtus Általános Iskola és Óvoda már harmadik alkalommal szervezte meg a pályaorientációs napját.

Október 10-én a pályaorientációs nap keretében a 8. osztály megtekintette Nyíregyházán, a Continental Arénában megrendezett pályaválasztási kiállítást.

Több száz gyerek vett részt ezen a napon az általános iskolásoknak megrendezett eseményen. Itt több középiskolával ismerkedhettek meg a tanulók, ez megkönnyítheti pályaválasztásukat. Tájékoztató lapokat kaptak az intézményekről, betekinthettek az iskolák életébe és a tanműhelyben folyó gyakorlati oktatásba.

Sok új információhoz jutottak tanulóink, melyek sokat segítenek a pályaválasztásban.

A 7. osztály ugyanezen a napon üzemlátogatáson vett részt a nyíregyházi kenyérgyárban és a Sematic gyárban.

A kenyérgyárban betekinthettek a gyerekek a pékek munkájába és láthatták hogyan készülnek a nap, mint nap fogyasztott pékáruk.

Ezután a Sematic gyárban láthatták tanulóink hogyan készülnek a liftek, amelyekkel az emeletes házakban, vagy plázákban közlekedünk.

A pályaorientációs nap segítette a 7. és a 8. osztályosokat a pályaválasztásban, hiszen több szakmát is megismerhettek.

            Az itthon maradt alsó tagozatos osztályokban rajzversenyen vettek részt a tanulók, különböző foglalkozásokhoz kapcsolódó játékokat játszottak, foglalkozások szerszámaival ismerkedtek. A Mekk-mester rajzfilmsorozaton keresztül szakmákba tekinthettek be, különböző feladatokat oldottak meg csoport munkában. Ezeken kívül személyesen ismerkedhettek meg a tűzoltók és a rendőrök munkájával iskolánk sportpályáján.

            Az 5. és a 6. osztály a Nemzeti Pályaorientációs Portálon keresztül szakmaismertető filmeket néztek, így több szakmával ismerkedhettek meg a gyerekek. Majd csoport munkában oldottak meg játékos feladatokat. Újfehértó két köztiszteletben álló vállalkozója mutatta be a bádogos és a villanyszerelő szakmát, amelynek keretében a gyerekek kérdéseket tehettek fel a két szakmával kapcsolatban. A felső tagozatosok is megtekinthették a tűzoltó és a rendőrautót.

Köszönjük a vállalkozók, a tűzoltóság és a rendőrség szakembereinek az előadást és a bemutatót.

Bízunk benne, hogy iskolánk pályaorientációs napi programja segítséget nyújtott a gyerekeknek a különböző szakmák megismerésében, valamint a pályaválasztásban.

 

Pályaorientációs nap képekben