Karácsony a hegyekben

 

A debreceni Árpád téri gyülekezet Kakaska Bábcsoportja látogatott el iskolánkba Karácsony előtt egy bábelőadással, hogy megfelelően ráhangolódhassunk az ünnepre.

A bábcsoport Veres Jánosné Nagytiszteletű Asszony vezetésével már évek óta megörvendeztet minket bábelőadásaival.

Az idén a „Karácsony a hegyekben” című előadást tekinthették meg az óvodások, az alsó tagozatos és a 7. osztályos tanulók.

 

„Palkó nagyapja a hegyek között élt, aki nem tudott elmenni a faluba karácsonyra unokájához. Ezért a fiú látogatta meg őt. Sok finomságot vitt neki ajándékba.

Palkó a nagy hóban alig bírt menni. Ráadásul már fázott is. Ettől függetlenül nagyon szép volt a frissen esett két méteres hó, Palkó nem győzött benne gyönyörködni.

A visszhang különösen tettszett Palkónak. Nem kellett volna azonban kiabálnia, hiszen elindult egy lavina. De ő ügyes volt, sikerült elmenekülnie előle. Egészen a nagyapja házáig szaladt.

A nagyapa a meleg tűzhely mellé ültette, meleg teával kínálta és egy régi történetet, Jézus Krisztus születését mesélte el Palkónak. Ami így történt: Egy angyal jelent meg Máriának, és azt mondta neki, hogy fiúgyermeket fog szülni, akit Jézusnak nevezzen el.

Augustus császár parancsára, az összeírásra elindul József Máriával Betlehembe, mivel oda valók. Mikor odaértek szállást kerestek, de senki sem adott nekik. Végül egy istállóban kaptak helyet, ahol megszületett a gyermek. Pásztorok és bölcsek mentek a gyermeket köszönteni.

Palkónak tetszett a történet. Hirtelen azonban helikopter hangjára lettek figyelmesek. Kiderült, hogy a megmentésükre érkezett a helikopter és a mentőkutya. A mentőcsapat a faluba vitte őket. Így Palkó a nagyapjával tölthette a karácsonyt.”

 

A bábelőadás után Nagytiszteletű Asszony felhívta a figyelmet, hogy a szónak, a beszédnek milyen nagy hatalma van. Nem mindegy, hogy kinek mit mondunk, milyen hangsúllyal.

A bábelőadás során nem csak a hitéletünk erősödött, hanem természettudományos ismeretünk is bővült, hiszen a lavináról is szerezhettünk ismeretet.

Köszönjük szépen a Kakaska Bábcsoport szolgálatát.

A bábelőadás történetét lejegyezte Emődi Dávid és Sajti Imre.

 

Karácsony a hegyekben képekben