Digitális munkarend az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában

 

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020.(III.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020.(III.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Az EMMI határozat értelmében az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában is tantermen kívüli, digitális munkarend lépett életbe 2020. március 16-tól.

A digitális munkarend bevezetésekor szembesültünk azzal, hogy több családban nincs megfelelő digitális eszköz, amivel a gyerekek tanítása történhet.

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája a segítségünkre sietett. Egy állami támogatásra alapozva iskolánk 26 db ASUS tanulói laptopot kapott 2020. április 7-én laptoptáskával együtt, amit a tavaszi szünet után osztunk ki a gyerekeknek használatra.

Bízunk abban, hogy az iskola tanulói zökkenőmentesebben veszik majd a digitális oktatást.

Köszönjük a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Iroda vezetőjének, Dr. Papp Kornélnak a támogatást és azt, hogy helyünkbe szállította a laptopokat.

A laptopok átadásánál Dr. Papp Kornél irodavezetőn kívül jelen volt a Tiszántúli Református Egyházkerület tanügyi főtanácsosa, Dr. Veress Bertalan is, valamint intézményünk fenntartója, Baracsi István református lelkész.

 

"A jó ember jó kincséből jót hoz elő."

 

Máté 12:35