Autómentes nap

Szeptember 20-án iskolánk 4. osztályos tanulói részt vettek az „Autómentes nap” programján. Ennek keretében aszfaltrajzversenyt, kerékpáros ügyességi versenyt és KRESZ-TESZT vetélkedőt szerveztek a város gyermekeinek.

Az autómentes nap történéseit mi sem jellemzi jobban, mint a gyerekek személyes élményei, amelyekből a következőkben idézek:

„Gyönyörű napsütéses reggel volt, amikor elindultunk az iskolából biciklivel az autómentes napra. Nagy élmény volt az odavezető út, mert rendőrök vezettek, kísértek minket.”

Incze Eszter

„A város által megszervezett autómentes nap élményekben gazdag volt. Sokféle versenyszámon vehettünk részt: kerékpárverseny, rajzverseny, közlekedéssel kapcsolatos kvíz.”

Kovács István

„Nagyon jól éreztem magam ezen a napon. Jó volt, hogy az osztállyal együtt bicikliztünk az uszodáig. Jókedvűen és vidáman telt a délelőtt.”

Horváth Petra

„A rajz versenyen vettem részt, igaz nem értem el helyezést, de egy csokit kaptam, aminek örültem. Nagyon jól éreztem magam, de vissza kellett menni az iskolába. Remélem jövőre is lesz ilyen nap.”

Kovács Viktória

„A rajz verseny is jó volt, de az akadálypálya nagyon izgalmas volt. Igaz nem mertem átmenni és végigmenni rajta, de az osztályból elég sokan, ők elég ügyesek voltak. Sok szép nyereményt vehettek át a győztesek. A kvíz csapatversenyen egy hatalmas ajándékkosarat nyertünk. Vidáman, boldogan jöttünk vissza az iskolába.

Varga Boglárka