Adomány 2019.

 

            Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda Karácsonyhoz közeledve meghirdette a tartós élelmiszergyűjtést, aminek eredményeképpen az óvoda és az iskola 15 db szeretetdobozt töltött meg, amit még decemberben elszállított a Magyar Református Szeretetszolgálat. Köszönöm a szülőknek és a gyerekeknek, hogy adományukkal igyekeztek szebbé varázsolni a rászoruló családok karácsonyát. Mert tudnunk kell, hogy vannak olyan családok, ahol nemhogy ajándék, de még élelmiszer sem jut karácsonyra. Legyen szemünk előtt mindig Jakab apostol levelének részlete:

 

„Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.” (Jak 4,17)

 

A Magyarországi Református Egyház kezdeményezésével a 2010-2018 között sikeres, összehangolt adománygyűjtést ismételték meg a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap támogatására.

A Református Oktatási Alapba befolyt összegből támogatják a kárpátaljai, felvidéki, délvidéki és erdélyi református intézmények fennmaradását, valamint református óvodák alapítását. Ezen kívül ebből az összegből támogatják a határon túli 9. évfolyamosok újfordítású Bibliával történő ellátását.

Ebben az évben a Damaszkuszi Keresztyén Általános Iskola felújítását és működési feltételeinek jobbítását nevezte meg célnak a Generális Konvent elnöksége.

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda 2013 óta bekapcsolódik az adománygyűjtésbe, amelynek keretében a tanulók és a gyülekezet által összegyűjtött összeget eljuttatja adományként a megadott számlaszámra.

Az iskolások és a református gyülekezet közösen 85.400 Ft-t gyűjtött össze, amit az intézmény 150.000 Ft-ra egészített ki.

Iskolánk tanulói felnőtteket megszólítva adománygyűjtő füzetbe gyűjtötték össze ezt az összeget. Köszönöm minden tanulónak, aki szívügyének tekintette az oktatási alapba történő gyűjtést, vette a fáradságot és felkeresett 5 felnőttet, hogy támogassa a Magyarországi Református Egyház kezdeményezését. Köszönöm szülőknek és a gyülekezeti tagoknak is, hogy támogatták a gyerekeket.

 

Váradi Sándorné

intézményvezető