A Zene világnapja

 

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a Zene világnapja rangjára. Mindez 1975-ben történt. Már 44 éve ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

Mint minden évben, az idén is felléptek a Művészeti iskola növendékei intézményünkben, amikor is különböző hangszereken szólaltattak meg ismert és kevésbé ismert zeneműveket. Hallgathattunk zongora, tuba, trombita, fuvola, gitár játékokat. Sőt még egy közös éneklésre is sor került.

Külön örömünkre szolgált, hogy iskolánk tanulói is megmutathatták zenei tudásukat, hiszen jócskán vannak, akik a Művészeti iskola növendékei.

Iskolánk tanulói közül zongorán játszott Csonka Hanna Abigél, Horváth Petra Éva, Incze Eszter, Istenes Boglárka, Karsai Janka, Karsai Luca, Kiss Anett, Szitás Mihály, Tóth Melinda.

Gratulálunk a fellépő gyerekeknek és köszönjük a Művészeti iskola növendékeinek a hangversenyt, a művésztanároknak pedig a növendékek felkészítését.

 

A Zene világnapja képekben