Látogatók Veresegyházról

 

Iskolánk tantestülete már hatodik éve áll testvériskolai kapcsolatban a veresegyházi Kálvin Téri Református Általános Iskola tantestületével.

Ebben a tanévben, március 26-án mi láthattuk őket vendégül szakmai nap keretében. Az Újfehértói Református templomban találkoztunk. Nagytiszteletű Baracsi István református lelkész szolgált igehirdetéssel, és bemutatta a templomot. Az 5. és 6. osztályos tanulóink énekkari szolgálata után „A templom és az iskola” című verset hallgathattuk meg Karsai Janka 7. osztályos tanuló előadásában.

A nap további programja az Újfehértói Református Általános Iskola falain belül folytatódott. Megérkezésük után szerény vendégfogadás keretén belül számoltunk be arról, hogy kivel mi történt az utolsó találkozásunk óta.

Majd Dr. Bodó Sára egyetemi tanár előadásában hallgathattuk meg az „Életre bátorító keresztyén nevelés” előadást, ami mindenkit elgondolkodtatásra késztetett.

Az ebéd elfogyasztása után Pintér Béla koncertje következett. Ezt az egy órát nagyon jó hangulatban, jó kedvel töltöttük.

Búcsúzásképpen egy közös fotót készítettünk. Egy év múlva tervezzük az újabb találkozást Veresegyházán.

Áldjuk és magasztaljuk Istent, hogy lehetőségünk van református testvériskolai kapcsolatra, lelki és szakmai épülésre.

 

Váradi Sándorné

intézményvezető