Országos Sulivívó találkozó

 

Iskolánkban már harmadik éve folyik a 7. és a 8. évfolyamon vívásoktatás heti egy órában testnevelés óra keretében.

Ebben a tanévben 11 tanuló részt vett az Országos Sulivívó találkozón: Baracsi Áron, Baracsi István, Bodnár Boglárka, Brutóczki Tünde, Iváncsik István, Karikó István, Kis Viktória, Lakatos Fanni, Nyikita Nikolett, Repák Máté, Titkó Edina

A tudáspróba feladatai alapján minden gyermek egyéni indulóként teljesítette, és egyéni pontozás alapján végezte el a feladatokat. A pontozás minden egyes állomáson 0,1,2,3,4,5 pont volt.

1. feladat: Ugord át! Az ugráló kötelet hajtása során, be kellett futni a kötélhez és utána át kellett azt ugrani minden egyes hajtás során.

2. feladat: Pénzkitörés: Vívóállásban állva az elől lévő láb sarka alá pénzérmét helyeztek, melyet kitöréssel minél messzebb el kellett csúsztatni, rúgni.

3. feladat: LabdaSZúrás: A versenyzők 5 szúrás során hányszor találták el a teniszlabdát vagy nagyobb labdát.

4. feladat: Karika-túra: A versenyző a fegyverrel a kézben állt, majd szemből különböző méretű karikákat dobtak fel, melyeket fel kellett szúrni a fegyverrel.

5. feladat: Elektrotus: Az elektromos szúrópárna felvillanó pontjait kellett eltalálni. Minden gyereknek volt egy próbaköré és egy „éles” próbálkozása is. Természetesen, ha a próbakörben jobb eredményt ért el, akkor az számított.

6. feladat: Fegyveres lábmunka: Egy edző által kért feladatok elvégzése lábmunka tekintetében.

A tanulók élményekkel és ajándékokkal gazdagodva tértek haza.

Köszönjük Tóth Attila vívásoktató testnevelőnek a felkészítő munkát.

 

Országos Sulivívó találkozó képekben