Közlekedjünk biztonságosan!

 

2017. október 2-án került megrendezésre a Napsugár Tagóvoda Közlekedésbiztonsági Napja az első osztályosok részére.

Iskolánkat egy 5 fős csapat képviselte. A vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos és tudatos közlekedésre már egész kicsi kortól.

Különböző játékos fordulópontokon kellett helyt állni a tanulóknak. Voltak ügyességi feladatok, mint például szlalomozás. Egy másik helyszínen közlekedéssel kapcsolatos puzzle képet kellett kirakni.

Nagy hangsúlyt fektettek a közlekedési táblák ismeretére. Egyik helyszínen arra voltak kíváncsiak a szervezők, ki mennyire ismeri a táblákat, s egy ügyességi pályán hogyan tudja ezt alkalmazni. Másik fordulóban közlekedési táblák színeinek felidézése és kiszínezése volt a feladat, amellett, hogy a jelentésüket is tudni kellett.

Változatos, izgalmas feladatokban mutathattuk meg tudásunkat, felkészültségünket, lelkesedésünket.

Tanulóink minden fordulót eredményesen teljesítettek. A jutalom sem maradt el. Amellett, hogy sikerült tudásunkat bővíteni, mélyíteni, felszínre hozni, kedves fogadtatásban, vendéglátásban volt részünk, s emlékül közlekedésbiztonsági ajándékokkal örvendeztettek meg bennünket a szervezők.

Ráadásként egy rajzkiállítást is megtekinthettünk, ahol gyerekek által készített, közlekedéssel kapcsolatos munkák voltak kiállítva.

Köszönjük szépen a színvonalas szervezést, vendéglátást!

 

Vetélkedő résztvevői:

Mikle Petra 1. b, Barabás László 1. b, Incze Sándor 1. a, Karsai Luca 1. a, Váradi János 1. a

Rajzot mind a két osztályból valamennyi tanuló készített, de a következő gyerekeké lett elküldve, kiállítva: Csobán János 1.a, Gál Viktória 1. a, Incze Sándor 1. a, Mikle Petra 1. b

Nagy János 1.b