Karácsonyi ráhangolódás

A csodakönyv

 

2017. december 15-én, már sokadik alkalommal látogatott el hozzánk a debreceni Árpád téri Református Gyülekezet „Kakaska” nevezetű bábcsoportja.

Óvodásaink és kisiskolásaink „A csodakönyv” című bábelőadást tekinthették meg.

Gyönyörű karácsonyi énekkel hangolódhattunk nemcsak az előadásra, hanem az ünnepre is. A bábcsoport tagjaival folytatott beszélgetés során a gyerekekben még jobban tudatosult: nem az ajándékok vásárlása, a programok szervezése, az ünnepi készülődés jelenti az ünnepet, hanem az igazi ünnep a Megváltó, Jézus Krisztus születése.

A történet szereplői Andris és Petra nagymama kérésére a padlásra mennek diót hozni a karácsonyi bejglibe. A dió megtalálása után feltámad a gyermeki kíváncsiság a sok rejtett „kincs” után, ami dobozokban, zsákokban hever. A keresgélés során bukkannak rá egy könyvre, aminek „Csodakönyv” a címe. Amint kinyitják, a könyv világítani kezd és megjelenik a karácsonyi történet, Jézus Krisztus születésének története.

Lelkesen szaladnak vissza nagymamájukhoz, aki felvilágosítja őket, hogy a könyv maga a Biblia. A gyerekek felvillanyozódnak, amikor megtudják, hogy még nagyon sok érdekes történetet olvashatnak a „Csodakönyvből”, ezáltal még jobban megismerve Jézus Krisztust és az Ő életét.

A bábelőadás iskolánk tanulóiban is felkeltette az érdeklődést a Bibliaolvasás iránt.

Alsó tagozatban az első reggeli óra előtt tanulságos keresztyén történeket olvasunk fel. Az előadás után a gyerekek kérték, hogy néha a Bibliából is olvassunk történeteket.

Az „elszórt magok „jó földbe” kerültek. Nemcsak a bábelőadásban szereplő gyerekek lettek kíváncsiak a Bibliára, hanem a mi diákjaink is.

Köszönjük szépen a „JÓ HÍRT” hozó Árpád téri gyülekezetnek a tanulságos, magával ragadó szép előadást és a gyermekeknek, pedagógusoknak hozott ajándékokat.

 

Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a szántóföldjébe.”

Máté 13:24

 

„A csodakönyv” című bábelőadás képekben