Élményeim a Szép magyar beszéd Tiszántúli fordulóján

 

2017. március 31-én indultunk Kisújszállásra, a Szép magyar beszéd Tiszántúli fordulójára. Az első napon, pénteken a Móricz Zsigmond Református Iskola kollégiumában fogadtak minket, ahol részletes információkat kaptunk a versenyről, majd elszállásoltak minket és a kísérő tanárokat, szülőket.

900-1300 óra között a szobában gyakorolhattunk, készülhettünk a versenyre. Egy szobában 8-an voltunk, nagyon jó szobatársakat kaptam, jól éreztem magam velük.

14 órától a Városházán került sor az ünnepélyes megnyitóra, majd egy szünet után két teremben zajlott a verseny, ahol először a szabadon választott szöveget kellett felolvasni.

Este a vacsora után a Vigadóban Arany János balladáinak feldolgozását tekinthettük meg.

Szombaton a reggeli után azonnal megkezdődött az idegen szöveg felolvasása a Városházán, szintén két teremben. A verseny után 13 órától egy természetrajzi szertárt és múzeumot nézhettünk meg, majd kísérő tanárral egy városnéző sétán vehettünk részt. Ezen a sétán láthattuk a Bagaméri szobrot, Pom-pom szobrot, stb.

A délután már szabad program jegyében telt. Az esti vacsora után táncházba mentünk, ahol Volgai táncokat tanultunk meg, valamint sorversenyen mérhettük össze tudásunkat.

Vasárnap a zsűri értékelése következett, ahol elmondták észrevételeiket, hibáinkat és a versenyhez kötődő gondolataikat.

Nagyon jól éreztem magam ezen a három napon, sok barátot szereztem és sok élménnyel lettem gazdagabb.

 

Verdes Virág

8. osztályos tanuló