Szakmai nap a „mozgás” jegyében az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában

 

A Református EGYMI Debreceni Tagintézménye szakmai napjának helyszíneként intézményünket választotta. Ez nagy megtiszteltetés iskolánk részére, hiszen még csak két éve állunk kapcsolatban a Református Pedagógiai Szakszolgálattal.

A szakmai napon intézményünk pedagógusain kívül a Református EGYMI Debreceni Tagintézményének munkatársai vettek részt. Összesen 47 fő pedagógus hallgathatta meg az előadásokat.

A szakmai nap kezdetén Nagytiszteletű Baracsi István református lelkész szolgált igehirdetéssel János evangéliumának 10. rész 28. verse alapján.

„senki nem ragadhatja ki őket az én kezemből.”

A szakmai nap fő témaköre a mozgás volt. Elsőként Szalóki Ildikó gyógytestnevelő tartott előadást a mozgásfejlesztésről általában, majd az ezzel kapcsolatos bemutató órát tekinthettük meg Prehoffer Andrea gyógytestnevelő vezetésével. Óvodások, első és második osztályos tanulók vettek részt az órán, így betekintést nyerhettünk arról, hogyan végzik a különböző korosztályú gyerekek a feladatokat.

Az ebéd elfogyasztása után Abuczki Péter fejlesztőpedagógus vont párhuzamot az iskolaérettség és a mozgás között, majd Hudákné Bánáti Krisztina logopédus beszélt a beszédfejlesztés és a mozgás kapcsolatáról.

Ezek után három szekcióban dolgoztunk. Az első szekcióban Balogh Éva pszichológussal a szabadidő hasznos eltöltéséről beszélgettek a pedagógusok, a második szekcióban a testnevelést tanítók tájékoztatást kaptak a testnevelés órán használható mozgásfejlesztő elemekről.

A harmadik szekcióban a Református Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei a szűrés és adminisztráció témakörében tanácskoztak.

            A magas színvonalú, érdekes előadások során felelevenítettük a főiskolán tanultakat, betekintést nyerhettünk az új kutatási eredményekbe.

Köszönjük a Református Pedagógiai Szakszolgálatnak az előadásokat és a lehetőséget.

Szakmai nap a „mozgás” jegyében képekben