Országos Református Tanévnyitó ünnepély

 

Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő intézmények országos tanévnyitójára 2016. augusztus 27-én, Túrkevén a református templomban került sor. Intézményünket a fenntartó, öt pedagógus és két tanuló képviselte.

Az ünnepélyes tanévnyitó a zászlóvivő tanulók, az egyházi vezetők és a protokollvendégek templomi bevonulásával kezdődött.

Az ünnepi Istentiszteleten Dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szolgált igehirdetéssel a 127. zsoltár alapján.

 

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.”

 

Az Istentiszteletet a Himnusz zárta. A vendégeket Nagy Róza a Túrkevei Református Iskola intézményvezetője köszöntötte. A tanévnyitó beszédet Dr. Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke mondta el, de köszöntő beszédet mondott Dr. Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Hegyi László az Egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is.

Majd a Makkai Sándor díj átadására került sor, amit minden évben három pedagógus kapja meg, akik a református - nevelésben kimagasló munkát végezetek.

Nagy meglepetésben volt részünk, amikor a Magyar Református Szeretetszolgálat intézményünket is ajándékban részesítette. Tizenhat tanszercsomagot és 133 négyzetrácsos füzetet kaptunk. Ezúton is köszönjük az ajándékot.

A tanévzáró a zászlók kivonulásával zárult. Felemelő érzés volt részt venni a református tanévnyitón.