Környezetvédelmi vetélkedő

2017.05.11.

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda a 2016/2017-es tanévben már 16. Alkalommal hirdette meg környezetvédelmi vetélkedőjét a városi iskolák csapatai között.

A vetélkedőt az elmúlt évekhez hasonlóan háromfordulósra terveztük. Fő témaként a Cserhát és a nógrádi bazaltvulkánok vidékének természetvédelmét és történelmi, kulturális emlékeit jelöltük meg. Két írásbeli forduló feladatait levélben juttattuk el az iskolákhoz. A vetélkedőre a város iskoláiból 16 csapat jelentkezett. Az első írásbeli fordulót két-, a másodikat további két csapat nem oldotta meg, így 12 csapat versenyzett a döntőbe jutásért. A benevezett csapatok közül iskolánként a két legeredményesebb jutott a döntőbe, amelynek helyszíne idén a Nagykálló melletti Harangod területén volt. A versenyen résztvevő csapatok közül nyolcan itt mérhették össze tudásukat, ügyességüket!

A vetélkedő 2017. Május 11-én került megrendezésre. A helyszínre utazás autóbusszal történt. A csapatok egy tájékozódási verseny (gyalogtúra megtétele térképvázlat segítségével) során 5 állomáson elméleti ismereteket igénylő és gyakorlati- ügyességi feladatokat oldottak meg. A feladatokat az írásbeli fordulókon már érintett témakörökből (a Cserhát és a nógrádi bazaltvulkánok vidékének természetvédelme és történelmi, kulturális emlékei, földrajza, turisztikai látnivalói) válogattuk. A feladatok megoldására pontokat kaptak, amit a verseny végén összesítettünk és megállapítottuk az elért helyezést. A verseny végén eredményhirdetés keretében az első három helyezett csapat tagjai oklevelet és könyvjutalmat, a többiek emléklapot és kis ajándékot vehettek át.

Helyezettek:

Helyezett: Ész-Book – Vasvári Pál Tagintézmény

Helyezett: Bölcsek – Görög Katolikus Általános Iskola

Helyezett: Ész-Man – Vasvári Pál Tagintézmény

A feladatmegoldások során a többi csapat is bizonyította tájékozottságát és ügyességét. A verseny után elfáradva, de élményekkel gazdagodva tértünk vissza Újfehértóra.

Iskolánkból Sándor Alexandra, Szilágyi Veronika és Jánosi Katalin 8. Osztályos, valamint Brutóczki Tünde, Baracsi Áron, Baracsi István, Kálmánczhey Kitti és Horváth Csaba 7. Osztályos tanulók versenyeztek a döntőben.

A környezetvédelmi verseny szervezője és lebonyolítója Szabó István tanár úr volt.

 

Környezetvédelmi vetélkedő képekben