Karácsony

 

Ahogy Karácsony közeledtével az Adventi koszorún sorban meggyújtjuk a gyertyákat, és ahogy a fény egyre inkább utat tör a sötétben, valami melegséget érzünk a lelkünkben. Talán azért van ez, mert rájövünk, hogy ez a világosság nem más, mint maga Jézus Krisztus.

            Jézus Krisztus ezt mondta magáról a János evangéliuma 8. részének 12. versében:

 

„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.”

 

A világ keresztyén emberei a karácsony szó hallatán ugyanarra gondolnak.

Karácsony az örömhír, a békesség és az Isteni szeretet ünnepe. Azé a szereteté, ami több mint 2000 évvel ezelőtt örömhírt hozott.

Míg advent a reményteli várakozás ideje, a Szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja.

Napjainkban nem mindenkinek jelenti ugyanazt a Karácsony. Sok családban elég nagy a zűrzavar: karácsonyi nagybevásárlás, takarítás, ajándékkészítés, családi programok torlódnak egymásra. Így nincs idő ráhangolódni a Karácsony igazi lényegére.

Mi tehát a Karácsony titka? Megmutatja a szeretet útját, hogy megváltsa életünket. Szükségünk van Isten szeretetére és szükségünk van egymás szeretetére is. Ha Istentől jött áldásokkal tápláljuk egymást, kiegészítjük egymás hiányosságait, értelmet és örömöt adunk egymás életének.

Ezért nyújtsunk segítséget a rászorulóknak, látogassuk meg a betegeket, az öregeket, neveljük nagy szeretettel a gyerekeket, mutassunk nekik megfelelő példát. Szeressük egymást egész évben és ne csak Karácsony tájékán.

A 2. osztályosok műsorukban elénk hozták a Betlehemben történteket. Találkozhattunk az emberi rosszindulattal, amikor nem adtak szállást a szent családnak, találkozhattunk Heródes hatalomvágyával. De megismerhettük az igaz hitűeket is a pásztorok és a bölcsek személyében.

S mi, 2000 év távlatából hogyan viszonyulunk Jézus Krisztushoz? Elmegyünk-e, hogy imádjuk őt, a testté lett igét, a világ megváltóját?

Készítünk-e egyenes utat a szívünkhöz Jézus Krisztusnak, vagy hagyjuk, hogy az ajtó előtt álljon némán?

Engedjük be szívünkbe a Megváltót, hogy örök életünk lehessen.

            Ünnepi műsor keretében emlékeztek meg a 2. osztályosok, valamint az énekkarosok Jézus Krisztus születéséről. Köszönetet mondok a műsor összeállításáért és a gyerekek betanításáért Banduláné Moni Enikő és Urbanek Ferencné tanítóknak, valamint Csonka József Tiszteletes Úrnak.

            Karácsonyi ünnepségünkön hirdettük ki a Karácsonyi képeslaptervező verseny eredményét. Az alsó és felső tagozaton az 1. helyezett gyerekek abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy az ő képeslapjaikat szerkesztettük és küldtük el karácsonyi üdvözletként sok-sok iskolába, hivatalokba.

            A képeslaptervező verseny eredménye:

            Alsó tagozat:

  1. helyezett: Mocsár Olivér 4. osztály
  2. helyezett: Kovács Tamás 3. osztály
  3. helyezett: Kukucska Andrea 2. osztály
  4. helyezett: Kovács Viktória 1. osztály

Felső tagozat:

  1. helyezett: Erdei Vivien 8. osztály
  2. helyezett: Vékony Krisztina 5. osztály
  3. helyezett: Szilágyi Veronika 8. osztály

 

Ebben a tanévben is két fenyőfát sorsoltunk ki, amit Nyikita Sándor ajánlott fel. amit hálás szívvel köszönünk meg.

Az alsó tagozaton a fenyőfát Vezendi Kitti, 4. osztályos tanuló nyerte, felső tagozaton pedig Csorvási Eszter 5. osztályos tanuló.

Minden kedves Kollégámnak, tanítványomnak, szüleiknek, hozzátartozóiknak áldott Karácsonyi ünnepeket kívánok!

Váradi Sándorné

intézményvezető

 

Karácsony képekben