Karácsonyi jeges kaland

 

A debreceni Árpád téri Református Gyülekezet „Kakaska” bábcsoportja ebben az évben már másodjára látogatott el iskolánkba.

Egy karácsonyra hangolódó bábelőadást tekinthettek meg az alsó tagozatos tanulóink, amit nagy érdeklődés kísért.

A történet főszereplője az engedetlen kisiskolás Zsófi volt, aki a tiltás ellenére kiment a tóra korcsolyázni. A jég azonban beszakadt, és Zsófi a tóba esett. A tűzoltóknak sikerült Zsófi életét megmenteni.

A baleset után, otthon a szobában Zsófi nagymamája Jézus Krisztus születésének történetét olvasta fel a Bibliából. Annak a Jézus Krisztusnak a történetét, aki mindhalálig, egészen a kereszthalálig engedelmes volt az Atyának.

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a keresztyén nevelésre. Feladatunknak tekintjük, hogy a gyerekek helyesen tudjanak választani a keskeny út, ami az örök életre vezet és a széles út, ami a kárhozatra vezet, között. A bábelőadás után több gyerekben fogalmazódott meg az a gondolat, hogy szófogadó lesz, többé nem lesz engedetlen.

Köszönjük az Árpád téri gyülekezet bábcsoportjának a térítésmentes előadást és az ajándékot, ami a bábelőadással kapcsolatos könyvecske valamint a hozzátartozó CD volt. Ezt az ajándékot minden résztvevő gyerek megkapta.

 

„… megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.”

Fil. 2:8

Karácsonyi jeges kaland képekben