Gyermeknap az alsó tagozaton

 

"Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet"

Péld. 4, 23

Jeles esemény színhelye volt a Református Általános Iskola, hiszen immár ötödik alkalommal került megrendezésre az alsós munkaközösség által szervezett Gyermeknap.

Mindenki izgalommal várta a megnyitót, amit emlékezetesebbé tettünk, azzal, hogy léggömbbe rejtett igeszakaszokat engedtünk útnak, és várjuk a megtalálójának visszajelzését.

A szép, napsütéses időjárás kedvezett a programoknak. Elsőként a szülő-gyerek játékos sportvetélkedőre került sor. Az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat mindenki élvezte. A csapatok jutalma finom csokoládé és gyümölcslé volt. Megválasztották a legkitartóbb anyukát illetve a legügyesebb apukát, akik oklevélben részesültek.

Ezt követően vehették birtokukba a gyerekek az ugráló várat és az óriás csúszdát. Kedvükre ugrálhattak, csúszdázhattak egész délután. Ha elfáradtak pihenésképpen megvendégeltünk minden gyereket egy nagy adag vattacukorral.

A nap meglepetése volt a Csi-hu-hu, a kisvonat, amellyel városnéző vonatozásra indulhattak csemetéink, sőt a szülők számára is biztosítottunk egy különjáratot. Mindenki nagyon élvezte. Mivel egész nap rendelkezésünkre állt, többszöri utazásra is volt lehetőség.

A programok között szerepelt az osztályok közötti főzőverseny. A szülők örömmel vállalták a szakácsok szerepét. A lelkes főzőcsapatok a bográcsokban ízletesebbnél-ízletesebb ételeket készítettek. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert valamennyi étel kitűnő volt. A főzőverseny fődíja egy „vándor fazék a „Református Iskola legjobb szakácsa” felirattal, amit a nyertes egy évig őrizhet. A többi csapat étkeit arany, ezüst, bronz és vas fakanál-díjjal jutalmazták. A zsűri elnöki tisztét, mint minden évben, Huri Béla a Dusmann Kft élelmezésvezetője látta el.

A gyermeknap zárásaként a buborékfújó is megérkezett, ami ontotta a színes gömböket.

A nap minden programja ingyenes volt, a költségeket egyrészt a húsvéti- és karácsonyi vásár bevételéből fedeztük, valamint köszönjük az iskola vezetésének az anyagi segítségét.

Egy nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt. Pedagógusok, szülők, gyerekek nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a szülők aktív részvételét, segítő munkájukat.

 

Gyermeknap az alsó tagozaton képekben