Csendes nap

 

Iskolánkban első alkalommal szerveztünk „Csendes napot”, ami egyáltalán nem mutatkozott csendesnek.

            A felső tagozaton a „Bibliai Barangolások Alapítvány” önkéntese vezette végig a gyerekeket az Ószövetségen egy vetítéssel egybekötött interaktív előadáson, ahol lehetőség volt a csapatversenyre is.

            Az interaktív előadás Mózes első könyvének teremtéstörténetével kezdődött, majd az özönvíz történettel folytatódott. De szó esett Ábrahám fiairól, Izmaelről és Izsákról is. Izsák fiait Ézsaut és Jákobot is megismerhettük.

            Betekintést nyerhettünk József történetébe, ahogyan eladják őt testvérei rabszolgának, és ahogyan később a fáraó után Egyiptom második embere lesz.

            De szó volt a tíz csapásról és az egyiptomi kivonulásról is.

            Megtudtuk, hogy milyen összefüggés van a körülmetélés a méhnyakrák között, valamint azt is, hogy hogyan büntette Isten a zsidó népet, amikor eltért a kijelölt úttól.

            Józsué, a Bírák és a Királyok könyvén keresztül, egészen Malakiás prófétáig eljutottunk, és tovább az Újszövetséghez, Jézus Krisztus születéséhez.

A verseny során a győztes csapat felelésmentességet kapott a tanév 4. hetére.

Az alsó tagozatosok szintén egy interaktív kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol a barátságról beszéltek a gyerekek. A barátok közti bizalomról, a vigasztalásról, amit együtténekléssel egészítettek ki.

Köszönjük Kertészné Iványi Ágnesnek a VISZ képviselőjének, valamint Kovács Balázsnak a „Bibliai Barangolások Alapítvány” önkéntesének az önzetlen és lelkiismeretes munkát.

 

Csendes nap képekben