Bábelőadás az iskolában

 

Iskolánk tanulóinak és dolgozóinak a Húsvét többet jelent, mint a népszokások összessége, a locsolkodás, vagy a hímes tojás.

Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásakor már fel volt készülve az előtte álló feladatra. Tudta, hogy Júdás elárulja, hogy Péter háromszor is megtagadja. Tudta, hogy saját népének vezetői vetik börtönbe és feszítik majd keresztre. De azt is tudta, hogy harmadnapon majd feltámad.

A kereszten mondja majd ki azt a mondatot, hogy „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet”, hogy nekünk hívő keresztyéneknek soha semmilyen életkörülményben ne kelljen ezt mondanunk.

„Tavasszal megújul minden! Minden nap és minden tavasszal megújul az Isten kegyelme is. Kiárasztja ránk megbocsátását és üzenetét. Nyitva van a kapu, a menny kapuja, be lehet jönni, keresni és meg találni Őt! Hívogat Jézus. És valóban, aki keresi Őt meg is találja, nála mindenki menedéket kap. Erről szól a Húsvét ünnepe is. Jézus meghalt, de nem maradt a sírban, feltámadt. Ezt ajánlja fel nekünk is, akik keressük Őt. A megújulást, az örök tavaszt.”

Ezt sugallta nekünk a Kakaska bábcsoport előadása is. Évről-évre meghívjuk a debreceni Árpád-téri gyülekezet bábcsoportját, akik Húsvét előtt a „Nyuszi menedéke”bábdarabjukat adták elő, valamint egy bibliai történetet. Mindkettő azt mutatta meg, hogy mindig van segítség, mindenki számára van menedék.

Az első bábelőadásban a róka elől menekülő nyuszi talált menedéket a baromfiudvar lakói között. A gondoskodó, önfeláldozó szívű tyúkanyó volt a történetben, aki menedéket nyújtott a rémült nyuszinak.

A második történet, mindig Bibliai eredetű. Ezúttal Jézus Gecsemáné kertben történő elárulását, majd keresztre feszítését és feltámadását láthattuk pár perces előadásban.

A bábokkal, árnyéktechnikával és különböző hanghatásokkal bemutatott „szenvedéstörténet” síri csendet varázsolt a gyerekek körében. A mondanivaló pedig, nem halt Ő meg, hanem magára vette bűneinket, hogy mi elnyerjük az örök életet. Ehhez azonban szükséges, hogy keressük Őt, mert Jó, mert szeretete nagy, örökké tart. Mindenkit vár, mindenkit befogad. Egy rövid ének megtanulásával és eljátszásával már mi is hirdettük ezt, az előadás végén.

Hálás szívvel köszönjük, hogy immár 3. alkalommal hangolódhattunk közösen a társulattal a közelgő húsvét ünnepére. Keresztyén értékekben gazdag előadásaik után mindig sikerül lelkiekben gazdagodva, saját keresztyén értékeinket gyarapítva vidám szívvel várni a közelgő ünnepet.

 

Bábelőadás az iskolában képekben