Az aranycsapat

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda Csiribiri Bábcsoportja nagy eseményre készült október 11-én.

Még az előző tanév végén felkérést kapott a bábcsoport a Zajti Ferenc Kulturális Központtól, hogy mutassa be azt az előadását, amivel 2016. május 27-én, az országos bábfesztiválon kiemelt aranyminősítést kapott. A felkérésnek szívesen tettek eleget a gyerekek és a felkészítő pedagógusok is.

S hogy még színvonalasabb legyen az előadás, a bábelőadáshoz az élőzenét a Dongó együttes szolgáltatta. A gyerekek, a pedagógusok és a Dongó együttes tagjai több szombaton is bejöttek az iskolába próbálni.

Bíztunk abban, hogy a Dongó együttes hírneve és a bábcsoport sikere vonzóvá teszi előadásunkat. Ez azonban nem így történt. Egyedül a görög katolikus óvoda osztozott örömünkben és nézte meg az előadást.

A görög katolikus óvoda és a református intézmény óvodásai és iskolásai közül 194 gyermek tekintette meg a bábelőadást, ami nagy tetszést keltett a közönség soraiban. A bábcsoport előadását és a Dongó együttes zenéit a gyerekek nagy tapssal jutalmazták.

Az előadás végén köszönetet mondtunk az együttes tagjainak, (Lázár-Fazekas Bernadett, Balázsi Gyula, Kerék Annamária, Papp Csaba és Korponai Tibor), Fekete Dávid bábművésznek, aki több hónapon keresztül szakmai tanácsával segítette a bábcsoportot, a bábcsoport vezetőinek, Jakab Józsefné és Váradiné Pál Lívia tanítóknak, valamint a gyerekeknek is. (Kálmánczhey Csenge, Klokk Tímea Magdolna, Jóni Martin Valentin, Király Fruzsina, Erdei Bianka, Kovács Nikolett, Soltész Mónika Napsugár, Lakatos Vivien, Tóth Melinda, Taskó Noémi, Titkó Edina, Fehértói Dorina, Kis Viktória, Horváth Beáta)

Megköszönöm Sármány Antónia intézményvezetőnek, valamint a Zati Ferenc Kulturális Központ dolgozóinak, Gencsiné Terdik Anikónak a görög katolikus óvoda vezetőjének és Molnár Károlynénak a Körkép Kulturális Egyesület vezetőjének, hogy jelenlétükkel megtiszteltek minket.

Az elmúlt hét eseményei után a következő bibliai idézettel zárom soraimat:         

 

„Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek”

1. Péter 3:9

 

 

 

 

Váradi Sándorné

intézményvezető