Autómentes Nap

2016. szeptember 22-én, csütörtökön városunk is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretein belül az Autómentes Naphoz, így ezen a napon 4. osztályosaink is kerékpárra pattantak.

A gyerekek nagy izgalommal készültek erre a napra, hiszen közösen még nem voltak biciklitúrán. Negyed 9-kor indultunk a Református Iskolánk elől, s a polgárőri kíséret segítségével biztonságosan juthattunk el a főtérre. Itt egy kis ajándékkal kedveskedtek nekünk, egy kulcstartót és egy palack vizet kaptunk.

9 órától városunk alpolgármester asszonya, Szűcs Lászlóné nyitotta meg e jeles napot. A köszöntő után következett a futóverseny, melyet nagy lelkesedéssel és szurkolással követtünk figyelemmel. Az eredményhirdetés után a kerékpárosok ismét járműveikre ültek és egy nagy, közös biciklizés következett. A csapat élén és végén rendőri és polgárőri kíséret segítette utunkat. A főtért elhagyva a Böszörményi úton haladtunk, majd a Görgey utat átszelve iskolánkhoz érve túránk befejeződött.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik megszervezték és lebonyolították ezt a napot. Külön köszönet iskolánk polgárőreinek a nagy segítségért.

Nagyon jó hangulatban telt el a délelőttünk, és sok élménnyel tértünk haza.

 

Autómentes Nap képekben