Advent

 

Advent a  karácsony  napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A szó eredeti jelentése: az Úr eljön. (Adventus Domini) Ez a négy hét a várakozás, a lelki felkészülés időszaka, felkészülés Jézus Krisztus születésének az ünnepére.

Advent idején elsődlegesen nem a „külső takarítást” kell elvégeznünk, hanem jó lenne, ha lelkileg sikerülne ráhangolódni a Karácsony igazi lényegére, Jézus Krisztus születésére.

Advent első vasárnapja az egyházi év kezdete is.

Iskolánk alsós tanulói minden pénteken meggyújtanak az adventi koszorún egy újabb gyertyát, versekkel és énekekkel szolgálnak.

Bízunk benne, hogy az adventi koszorú fényének növekedésével a kis szívekben is egyre inkább erősödik az Isteni szeretet, és valamennyien hisszük, hogy Jézus Krisztus…

 

„… megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.”

 

Advent képekben