Lett egy szép közös emlékünk

- 2016.Erzsébet tábor –Zánka

 

Újabb nyertes pályázatot követően iskolánk 20 tanulója hat kellemes napot tölthetett el Zánkán, 2016.augusztus 14-19. között 2 pedagógus (Váradiné Varga Ildikó, Tóth Attila) kíséretében.

Megérkezésünkkor a szépen felújított üdülőközpont tárult elénk, ahol regisztráció után megkapva szobáink kulcsát, mindenki kapott egy kis apró ajándékot. Csomagjainkat elrendezve kényelmes, kikapcsolódást nyújtó „BÁZIST” vehettünk birtokul.

Az első nap a szállás elfoglalásával, és a környék felderítésével telt. Ebéd után mindenki szabad foglalkozáson vehetett részt. Ki sétával, ki beszélgetéssel, pihenéssel töltötte a délutánt. Vacsora után részt vettünk a tábornyitó ünnepségen, ahol vidám táncos estével köszöntöttek minket. Kellemesen elfáradva zártuk a napot.

A napok gyorsan teltek. Sok élményben volt részünk. Mindennap zenés reggeli ébresztővel köszöntötték a táborlakókat, és az esti takarodót is táborzene jelezte.

Az étkezések között, igen izgalmas programok várták a táborozó gyerekeket. Mindennapra jutott érdekes esemény. Részt vettünk tábori kincskeresőn, Ki mit tud?-on, éjszakai akadályversenyen, voltunk kalandparkban is.

Esténként sem maradtak a gyerekek program nélkül. A tábor területén 2 nagy sátor volt, ahol szeretettel várták a táborozókat. A programok között is szerepelt  látványos Break bemutató, Bábszínház, Mesevetítés, Táncház.

Nem csak a foglakozások tették emlékezetessé a tábort, hanem a balatoni fürdőzés is, amire mindenki nagyon várt már. Egyik nap kiérve a partra, riasztást adtak ki, vihar közeledett. Igaz nem volt egész héten olyan jó idő, de azért 4 alkalommal sikerült fürödnünk a Balatonban.

Napjaink vidám hangulatban teltek, rengeteget nevettünk, és sok barátra leltünk.

Elkövetkezett az utolsó nap, ami fájó volt, mert búcsút kellett vennünk a tábortól és az új barátoktól.

A táborzáró estén ismét összegyűlt a 2100 táborozó gyerek. Kísérőink, segítőink egy fergeteges hangulatú táncos esttel búcsúztattak minket. Leengedték a zászlókat, ami azt jelezte, hogy a kaland véget ért számunkra.

Úton hazafelé még megálltunk Tihanyban, és tettünk egy kis sétát is.

Reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen szép élmények várnak ránk!

 

Váradiné Varga Ildikó

kísérő nevelő

 

Erzsébet tábor –Zánka képekben