Nyírbátori Reneszánsz Napok

 

Iskolánk néhány lelkes tanulója idén is részt vett a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Nyírbátori Református Általános Iskola által szervezett versenyeken.

A Reneszánsz napok keretein belül 2016. február 17-én Természetismereti TOTO versenyen az 5-6. évfolyamos diákjaink, a Kontinensek földrajza versenyen pedig a 7. évfolyamos tanulóink méretettetek meg.

Szívélyes fogadtatás után kedves kis műsorral nyitották meg a versenyt a házigazdák. Szép szavalatokkal és zsoltári dicsérettel kívántak sok sikert a versenyfeladatok megoldásához, aminek eredményét csak későbbiekben tudjunk meg.

Versenyző tanulók:

5. évfolyam – természetismeret verseny:

Nyikita Nikolett – V. helyezett, Bulátkó Cintia – VII. helyezett,

Lakatos Fanni – VIII. helyezett, Karikó István VII. helyezett

6. évfolyam – természetismeret verseny:

Baracsi István - X. helyezett, Repák Máté – IX. helyezett

7. évfolyam – kontinensek földrajza:

Erdei Vivien – VI. helyezett, Kálmánchey Réka – III. helyezett

Felkészítő nevelő: Szabó István

 

2016. február 18-án egy lelkes kis csapat kelt ismét útra iskolánkból. Az ő úti céljuk is a Nyírbátori Református Általános Iskola volt, ahol a Reneszánsz Hét keretében ezen a napon mesemondó versenyt rendeztek.

Az ünnepélyes megnyitó után minden csoport elvonult a versenyzésre kijelölt termekbe, ahol a 8 alsós kisdiák izgatottan várta, hogy a zsűri elé lépjen.

Az alsósok mesemondásával egy időben zajlott a felsősök szövegértési versenye, amelyen 8 felsős tanulónk vett részt. (Baracsi Áron – 21. helyezett, Kálmánczhey Kitti – 6. helyezett, Erdei Vivien – 16. helyezett, Kálmánchey Réka – 10. helyezett, Verdes Virág – 11. helyezett, Salánki Regina – 6. helyezett, Farkas Dorina – 7. helyezett, Kiss Brigitta – 16. helyezett)

A mesemondó verseny eredményei: az 1. osztályos Papp Bence II. helyezést, a 3. osztályos Jóni Martin I. helyezést és a 4. osztályos Karsai Janka II. helyezést ért el.

A mesemondó versenyen részt vett még: Szitás Mihály, Papp Réka, Kukucska Levente, Kerékgyártó Tamás, Istenes Fanni.

Felkészítő nevelők:

Urbanek Ferencné, Velkesziné Kézi Valéria, Jakab Józsefné, Baracsiné Lakatos Margit, Varga György Imréné.

 

Minden résztvevőnek gratulálunk!