Beszámoló a környezetvédelmi vetélkedőről

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda a 2015/2016-os tanévben is meghirdette a környezetvédelmi vetélkedőt a városi iskolák csapatai között.

Iskolánkban az idei a 15. vetélkedő volt. Az első év záró versenye a Hortobágyon került megrendezésre, azóta versenyeztek már csapatok Aggteleken, a Mátrában, a Zempléni-hegyekben és Harangodon.

A vetélkedőt az elmúlt évekhez hasonlóan három fordulósra terveztük. Fő témaként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye természetvédelmét és épített történelmi emlékeit jelöltük meg. Két írásbeli forduló feladatait levélben juttattuk el az iskolákhoz. A vetélkedőre a város iskoláiból 15 csapat jelentkezett. A benevezett csapatok közül a 10 legeredményesebb jutott a döntőbe, amelynek helyszíne idén a Zempléni-hegységben álló Regéci-várhegy lett. A versenyen résztvevő csapatok legjobbjai itt mérhették össze tudásukat, ügyességüket!

 A vetélkedő 2016. május 19-én (csütörtök) került megrendezésre. A helyszínre utazás autóbusszal történt. A csapatok egy tájékozódási verseny /gyalogtúra megtétele térképvázlat segítségével/ során 5 állomáson elméleti ismereteket igénylő és gyakorlati- ügyességi feladatokat oldottak meg. A feladatokat az írásbeli fordulókon már érintett témakörökből / Szabolcs-Szatmár-Bereg megye természetvédelme, földrajza, turisztikai látnivalói / és a helyszín természetvédelmi információs tábláinak ismeretanyagából válogattuk. A feladatok megoldására pontokat kaptak, amit a verseny végén összesítettünk és megállapítottuk az elért helyezést. A verseny végén eredményhirdetés keretében az első három helyezett csapat tagjai oklevelet és könyvjutalmat, a többiek emléklapot és kis ajándékot vehettek át.

Helyezettek:

  1. helyezett: Martin és a tündérek / Újfehértói Református Általános Iskola /
  2. helyezett: Cicuskák / Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görög Katolikus Ált. Iskola /
  3. helyezett: Kutyuskák / Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görög Katolikus Ált. Iskola /

 

További részt vevő csapatok:

Nagy Goda – Vasvári Pál Ált. Isk. Tagint.

Kis Lilik - Vasvári Pál Ált. Isk. Tagint.

Ész-Book – Vasvári Pál Ált. Isk. Tagint.

Ész – Man – Vasvári Pál Ált. Isk. Tagint.

Vízfürészek – Erkel Ferenc Ált. Isk. Tagint.

Kisokosok – Erkel Ferenc Isk. Tagint.

Orchideák – Újfehértói Ref. Ált. Iskola

 

A feladatmegoldások során a többi csapat is bizonyította tájékozottságát és ügyességét. A verseny után elfáradva, de élményekkel gazdagodva tértünk vissza Újfehértóra.

 

Beszámoló a környezetvédelmi vetélkedőről képekben