Kerékpárverseny

 

2015. október 15-én az első osztályosok öt tanulója: Kovács Regina, Szabó Vivien, Papp Bence, Szitás Mihály és Suga Balázs, kerékpár versenyen vettek részt a Napsugár Óvodában. Több évre visszanyúló hagyomány ezen a versenyen való részvételünk. Mindig nagy izgalommal és érdeklődéssel készülődünk erre a napra, hiszen az elsősök első megmérettetése ez a verseny. Az óvodai környezet pedig a nemrég átélt kedves emlékek felidézését segíti.

A verseny megnyitását az óvodavezető üdvözlő szavain túl két, a közlekedés biztonságáért felelős rendőr tartotta. Beszéltek a gyerekeknek a jelzőtáblák, a közlekedési szabályok ismereteinek fontosságáról. Arról, hogy a gyerekek által leggyakrabban használt közlekedési eszköz a kerékpár jól felszerelt legyen, hiszen ez biztonságot ad.

A kedves és bátorító szavak megszívlelése után, öt helyszín izgalmas feladata várta a gyerekeket. Szlalomozás akadályok között, KRESZ táblákkal ellátott útvonal megtétele, KRESZ táblák felismerése, megnevezése, színezés, kirakójátékok tették próbára a kis iskolások felkészültségét. Jó kedvvel és sok nevetéssel telt el a délután. Nagyon szép környezetben, szíves vendéglátás mellett töltöttünk el néhány órát.

Minden résztvevő győztese volt ennek a versenynek, hiszen új barátokat. élményeket, és főleg a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos ismereteket szerezve, ajándékokkal a kezünkben tértünk haza.