Karácsony 2015.

 

Az Adventi gyertyák meggyújtásával egyre közelebb kerültünk Karácsony ünnepéhez.

December utolsó tanítási hetében a szülők szervezésében karácsonyi vásárt szerveztünk, ahol a szülők által készített ajándékokat lehetett megvásárolni.

2015. december 18-én nagy izgalommal és várakozással készülődtek iskolánk 2. osztályos tanulói, hiszen ők voltak a karácsonyi műsor fellépői, szereplői.

Azt a nemes küldetést vállalták magukra, hogy örömet szereznek társaiknak, tanáraiknak, és előadásukkal is szebbé tegyék az ünnepet.

A biblia valós történetei alapján emlékeztek meg Jézus Krisztus születéséről és feltámadásáról úgy, ahogy a bölcsek megjövendölték.

 

Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” (Ézsiás 9. 5.)

 

Felkészítő nevelők: Szabóné Zombori Adél és Velkesziné Kézi Valéria

 

Az előadás után az igazgató osztotta meg karácsonyi gondolatait a hallgatósággal és minden kedves jelenlevőnek Istentől megáldott ünnepet kívánt, mind a családja és gyülekezete közösségében.

 

Mészáros Sándor: Kicsi Jászol.

Úgy szeretném, hogyha szívem
Kicsi jászol lenne,
Karácsonykor az Úr Jézus
Megszületne benne.

Befogadnám, betakarnám,
Illattal beszórnám,
Hideg széltől, deres csóktól
Szeretettel óvnám...

Elringatnám: szent álmait
rózsákkal behinteném,
S ránk borulna csillagostul
Csöndes, égi szent éj...

Jer, Uram, hát, várlak, jövel!
Szívemet kitárom...
Születésed áldott percét
Örömtelten várom...

 

Ezután került sor alsó- és felső tagozaton a két fenyőfa kisorsolására, amit Nyikita Sándor ajánlott fel, amit ezúton is megköszönünk. Az alsó tagozat fenyőfáját nyerte Bakró Arnold 2. osztályos tanuló, a felsősökét pedig Mocsár Achilles 5. osztályos tanuló.

A meghirdetett karácsonyi képeslaptervező verseny eredményhirdetése is megtörtént, amelyen az alsó és felső tagozatos gyerekek is részt vettek és a következő eredmények születtek:

Alsó tagozat:

I. helyezett: Tilk Dávid 2. osztály

II. helyezett: Szilágyi Amanda 3. osztály

III. helyezett: Váradi József 4. osztály

IV. helyezett: Szitás Mihály 1. osztály

Felső tagozat:

I. helyezett: Zsiros Barbara 8.b. osztály

II. helyezett: Lakatos Fanni 5. osztály

Taskó Noémi 5. osztály

Kis Viktória 5. osztály

 

A tárgyjutalmak mellett Tilk Dávid és Zsiros Barbara abban a jutalomban is részesültek, hogy képeslapjaikkal kívántunk iskolák, Kormányhivatal, Polgármesteri Hivatal vezetőinek és dolgozóinak, valamint Egyházközségek lelkészeinek Istentől áldott Karácsonyt.