Egészségnap

 

A TÁMOP 3.1.4-C/2 pályázat keretében két nap valósult meg egészségnevelési programunk. Az iskola valamennyi tanulója részt vett az interaktív előadásokon, ahol versenyre is volt lehetőség.

Első alkalmunk október 7-én volt, amikor is 4 csoportban ismerkedhettek meg a gyerekek az egészséges életmód lehetőségeivel. Az egyik csoportban a mentális egészséggel foglalkozhattak, másik helyszínen egy interaktív kiállítást tekinthettek meg az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Ezen a helyszínen zajlott a táplálékpiramissal kapcsolatos verseny is, ami jó hangulatot teremtett a gyerekek között.

De ezen a napon megismerkedhettek a gyerekek a gyógynövényekkel és gyógyhatású fűszerekkel is, valamint salátakészítésre is volt lehetőség.

A második alkalomra október 19-én került sor. Ezen a napon a konfliktuskezelés, baleset megelőzés volt a téma, de vállalkozási ismeretekkel is megismerkedhettek a gyerekek.

Bízunk abban, hogy a gyerekek az egészségnevelés széles skálájából olyan információkhoz jutottak, amit ők maguk is tudnak használni.

Egészségnap képekben