Bábfesztivál

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Sz-Sz-B Megyei Irodájának és Baktalórántháza Város - József Attila Művelődési Központjának együttműködésében szervezték meg 2016. április 27-én a 42. Gyermek és Felnőtt Bábosok Megyei Fesztiválját.

Az eseményen 7 csoport jelent meg különböző településekről, úgymint Baktalórántháza, Gemzse, Vásárosnamény, Székely, Gyulaháza, Újfehértó. A csoportok előadásait szakmai zsűri értékelte, akik Debrecenből érkeztek a Vojtina Bábszínházból.

 

Iskolánk bábcsoportját 3. és 5. osztályos tanulók alkotják, akik 2-3 éve báboznak. A bemutatásra szánt darabunk címe a Pávamadár volt.

A történet egy népmese feldolgozása. A címben szereplő madár a király madara volt, de elveszett. Ez az oka annak, hogy a királyt semmi sem képes megvigasztalni. Még az sem, hogy csodaszép lányának az egész világon nincs párja. Miután a sok királyfinak sem sikerült megtalálnia a madarat, elindult egy kicsi legény is a felkutatására. Sok próbát kell kiállnia, míg megleli és visszaviszi a királynak. Ezután pedig elnyeri méltó jutalmát: a fele királyságot és a királylány kezét.

Nemcsak a közönség, de a zsűri tetszését is elnyerte az előadás. Döntésük alapján csoportunk továbbjutott a június 3-4-én Egerben megrendezésre kerülő Gyermekbábosok Országos Versenyére. A két napos fesztiválon bábcsoportunk nagyon szépen szerepelt, hiszen kiemelt arany minősítést kaptak.

 

A bábcsoport tagjai:

Kálmánczhey Csenge, Klokk Tímea Magdolna, Jóni Martin Valentin, Király Fruzsina, Erdei Bianka, Kovács Nikolett, Soltész Mónika Napsugár, Lakatos Vivien, Tóth Melinda, Taskó Noémi, Titkó Edina, Fehértói Dorina, Kis Viktória, Horváth Beáta

Felkészítő nevelők: Jakab Józsefné, Váradiné Pál Lívia

 

Gratulálunk Nekik és további sok sikert kívánunk!

 

 

Bábfesztivál képekben