Autómentes nap

2015.szeptember 22- én a város által szervezett, immár hagyományosnak tekinthető Autómentes napon vett részt iskolánk 4. osztálya.

Fél 9-kor, kerékpárral indultunk a Református Általános Iskola elől, polgárőri kísérettel, amit ezúton is köszönünk. Nagy segítség ez ilyen alkalomkor, biztonságosabb és zavartalanabb a közlekedés a gyerekekkel.

A program a Főtéren 9 órától kezdődött. A szervezők egy kis ajándékkal is kedveskedtek, ahogy teszik ezt minden évben. Egy nyakláncot, és egy fél literes ásványvizet kaptunk.

Először alpolgármester asszony köszöntötte a kerékpáros felvonulókat, akik a város szinte valamennyi általános iskolájából képviselték intézményüket. Idén nem bemutató színesítette a programot, hanem felsősök számára egy városi futóversenyt szerveztek. Ezen mi 4. osztályosok lévén nem vettünk részt, de szurkoltunk a versenyzőknek.

Eredményhirdetés után megindult a „kerékpárosok hada” rendőri és polgárőri kísérettel. Úti cél a Kisrét szabadidőpark volt. Itt a tűzoltóság jóvoltából a gyerekek betekintést kaphattak kicsit a „lánglovagok” életébe. Beülhettek a tűzoltó autóba és meghallgathattunk egy előadást a tűzoltás technikáiról.

Kerékpárra pattanva folytattuk utunkat, a jó időben szinte felüdítően hatott a reggeli mozgás. Nagyobb távot terveztek idén a szervezők, így egészen a Munkás útig, majdnem a város határáig haladt a csapat, majd visszafordulva a Főtér felé vették az irányt. Mi már nem kísértük őket vissza, hisz iskolánk a városnak e részén található és úgy gondoltuk megfelelő teljesítmény negyedikeseinknek a megtett táv.

A gyerekek nagyon örültek a lehetőségnek, örömmel pattantak reggel kerékpárra, fegyelmezetten, a szabályokat betartva viselkedtek a „kerékpártúra” során.

 

Autómentes nap képekben