Templomlátogatás

2015. június 05-én a harmadik osztályosok az immár hagyománynak számító tanévzáró programjukat tartották meg. Újítottak azonban, mert ezúttal nem busszal, hanem kerékpárral közlekedtek.

Ezen a péntek délelőtt ellátogattak tanító nénijük otthonába, ahol egy kis szeretetvendégségen vettek részt. Ezek az alkalmak mindig nagyon jó hangulatban telnek. A közösen elfogyasztott édességek és üdítők mellett közös játékra is van lehetőségük.

A fiúk focival, csocsóval kötik le magukat, míg a lányok az udvari játékokat használják. Sor került azonban ez alkalommal sárkányeregetésre és boci simogatásra is. Legnagyobb élmény ezen a délelőtt, hogy Nagytiszteletű Úr vezetésével ellátogattunk az újfehértói református templom toronyrészébe. A templomhoz gyalog közelítve már a gyerekek izgatottan szorongatták távcsöveiket, és kezdtek rádöbbeni mire is készülünk.

Az első fokok megtétele után kíváncsiságuk és izgalmuk fokozatosan növekedett. Eddig a karzatig volt lehetőségünk feljutni, de most új ajtó nyílt meg előttük. Miután felérkeztünk a toronyba, Nagytiszteletű Úr elmesélte a két harang rövid történetét és meghallhattuk közvetlen közelről a kongásukat is. Fülsiketítő élmény volt.

A rövid tájékoztató után Nagytiszteletű Úr kitárta az ablakokat és szépen sorban szemügyre vehettük felülnézetből városunkat és a környező tájat. Csodálatos látvány tárult elénk. Egyik oldalról még a tokaji hegyet is láthattuk. Miután körbeadtuk távcsöveinket és kigyönyörködtük magunkat, fegyelmezett sorrendben levonultunk. Ezúton is köszönjük Nagytiszteletű Úrnak a lehetőséget, egy újabb tartalmas élménnyel gazdagodtunk. Programunk még nem ért véget, közös fagyizásra indultunk immár kerékpárra pattanva. A meleg időben nagyon jól esett lehűteni magunkat.

A fagyi elfogyasztása utána hazafelé vettük utunkat. Így, kerékpárral közlekedve még nagyobb élmény volt számunkra ez a mai délelőtt.