Közlekedésbiztonsági nap a Napsugár Tagóvodában

 

2014. október 7-én az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda öt első osztályos tanulója részt vett a Napsugár Tagóvoda által szervezett közlekedésbiztonsági napon. A Papp Réka, Brutóczki István, Kovács Tamás, Kukucska Levente és Tilk Dávid alkotta kis csapat lelkesen indult neki a megmérettetésnek.

A csapatokat rendőrök, óvónénik és a Micimackó csoport kicsinyei köszöntötték. Ezután mindenki megkapta az állomások beosztását.  A gyerekeknek négy feladatot kellett megoldani: az első a KRESZ-táblák felismerése volt. A rendőr bácsi nagyon elégedett volt a csapat teljesítményével. Még az első feladathoz tartozott a kerékpározás a KRESZ-pályán, ahol figyelni kellett a kihelyezett közlekedési táblákra is. A második feladat egy színezés és útkereső volt. Ezt követte a közlekedési puzzle, ahol két csoportban dolgoztak a gyerekek.  Ők voltak azok, akik a leggyorsabban rakták ki a képeket. Az utolsó állomáson újra bringára pattantak, és egy szlalompályán bizonyíthatták ügyességüket.

Miután minden csapat megoldotta a feladatokat, felsorakoztak és meghallgatták az értékelést. A rendőr alezredes úr elismerően szólt a gyerekek közlekedési ismereteiről. Ezt követően minden gyerek névre szóló oklevelet és ajándékot kapott emlékül.

 

Közlekedésbiztonsági nap a Napsugár Tagóvodában képekben