Húsvétváró hét

 

Iskolánkban a tavaszi szünetet megelőző héten, alsó tagozatos diákjaink színes és változatos programokon vehettek részt.

Ez a hét a Húsvétváró hét.

Az ezt megelőző héten, csütörtök délután kézműves foglalkozás keretén belül, segítőkész szülők és pedagógusok szebbnél szebb ajándékokat készítettek a húsvéti vásárra, ami március 25-27. között zajlott. A színes tojásokon, ablakdíszeken, ajtókopogtatókon és megannyi ajándéktárgyakon kívül mindenféle finomságokat is vásárolhattak a gyerekek.

Március 25-én, szerdán a Tojáskereső versenyen a négy alsó tagozatos osztály minden tanulója részt vehetett. A sportpálya melletti füves játszótéren elrejtett tojásokat kellett a gyerekeknek osztályonként, adott időn belül megkeresni. A legtöbb tojást megtaláló tanuló csokinyulat vehetett át. A többiek pedig vigaszdíjként cukorkákat kaptak.

Március 26-án a vállalkozó kedvű fiúk Locsolóversmondó versenyen mérték össze tudásukat. A legszebben szavalókat a zsűri csokitojással jutalmazta.

Egész héten át díszítették a folyosót a Képeslaptervező versenyre készített húsvéti rajzok. A győztes rajz alkotója pénteken vehette át a megérdemelt jutalmat.

 A Húsvétváró hét eseményeit a március 30-án megtartott Nyusziváltóverseny zárta. Itt külön az alsó és külön a felső tagozatok versenyeztek egymással.

Jó hangulatban, sok nevetéssel és szórakozással telt ez a hét, amely után a gyerekek a jól megérdemelt tavaszi szünetre mentek.

 

Húsvétváró hét képekben