„Egyszer volt, hol nem volt…”

Farsang 2015.02.13.

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda tanulói idén különböző meseszereplők bőrébe bújtak. Hagyományainkhoz híven minden alsó tagozatos osztály egy felső tagozatos osztállyal készült a farsangi mulatságra.

Elsőként Táncoló Talpakat láthattunk az 1. és 5. osztályos tanulók előadásában. A szteppelő pingvinek érdekes tánclépésekkel szórakoztatták a közönséget.

Felkészítő nevelők: Szabóné Zombori Adél, Velkesziné Kézi Valéria és Tóth Attila.

A következő fellépők a 2. és 6. osztályosok voltak. A Madagaszkár című mese zenéjére majmok, tigrisek, oroszlánok, pingvinek, zebrák „riszáltak” a tánctéren. Előadásuk nagy sikert aratott.

Felkészítő nevelők: Jakab Józsefné, Kukucskáné Polgári Anita, Varga György Imréné.

Fantörpikus élményben volt részünk a 3. és 7. osztályosok jóvoltából, akik a Hupikék Törpikék mesevilágát varázsolták elénk vidám jelmezeikben. Törpillák, Törpapák, Hókuszpókok ropták a táncot a nézők örömére.

Felkészítő nevelők: Baracsiné Lakatos Margit, Takács Valéria, Tóthné Guba Ibolya, Máténé Major Erzsébet.

Utolsó szereplők a 4. osztályosok voltak Shrek produkciójukkal. A nagy, zöld ogre, Fiona hercegnő, a beszédes Szamár, Csizmás Kandúr és a többi mesebeli lények karakterét szívesen öltötték magukra a gyerekek.

Felkészítő nevelők: Banduláné Moni Enikő, Urbanek Ferencné.

Néhány vállalkozó kedvű pedagógus is jelmezbe bújt, fokozva a jókedvet. Ötletes koreográfiákat, lelkiismeretesen betanult csoporttáncokat láthattunk remek zenék kíséretében.

Hagyományosan a magyar teremben büfé üzemelt, ahol a szülők által készített és felajánlott finomságokat, fánkot, süteményeket, pizzát, sült krumplit, üdítőt fogyaszthattak a tanulók és a szép számban megjelent szülők.

Megtartottuk hagyományos tombolasorsolásunkat, amit fergeteges hangulatú mulatozás követett.

Rendezvényünk zavartalanságát a helyi polgárőrség jelenléte is segítette.

 

Köszönjük valamennyi felkészítő pedagógus, közreműködő szülő, résztvevő munkáját.

 


Farsang képekben