Debreceni kirándulás

2015. június 3-án kirándulni mentünk a 2. és 4. osztály tanulóival, tanítóival.

Úti célunk a debreceni Nagyerdőn található hatalmas játszótér az „Ötholdas pagony” volt.

A játszótér óriási, ősfás parkban található, nyugodt környezetben. A rengeteg játék (hinta, homokozó, mászóka, mászóvár, csúszda, billenőkaros hinta, stb.) mellett labdajátékhoz alkalmas füves terület is van.

A gyerekek felszabadultan és a „bőség zavarával küszködve” indultak játszani. Nagy élvezettel próbálták ki a játékokat. A sok játéktól függetlenül, azért az otthonról hozott labdák sem „unatkoztak”. Hol fiúk-fiúk ellen, hol pedig lányokkal vegyes csapatok mérték össze tudásukat egy-egy izgalmas focimeccsen.

Játék után elsétáltunk a közelben levő Multimédiás szökőkúthoz is, ahol a gyerekek tátott szájjal nézték a vízsugarak zenével összhangban lévő „táncát”. A zene elhallgatásával előbb csak a bátrabbak, de végül minden gyerek végigsétált a vízben kialakított lépcsőfokokon. Hatalmas élmény volt, ahogy a sétájuk közben a szökőkút permetét a szél rájuk fújta.

Vízpermettől lehűtve, de annál nagyobb lelkesedéssel mentünk a nagyerdei fagyizóba. Miután mindenki megette a fagyiját, kis pihenő után visszaindultunk Újfehértóra.

Élménydús, izgalmas kirándulásban volt részünk, ahol a gyerek és mi pedagógusok is vidáman és feltöltődve érkeztünk haza.

 

Debreceni kirándulás képekben