Családi nap

Az Újfehértói Református Egyházközség nagyszabású Családi napot szervezett 2015. június 27-én, szombaton. Az első alkalommal megtartott református rendezvényre a nap folyamán több mint 600 városlakó látogatott ki, aminek a Lovarda adott helyszínt.

A reformátusokat számtalan, magas színvonalú program várta. A napot énektanulással kezdtük, amelyet Bakó László és Bakó Éva lelkész házaspár és a Karsai házaspár vezetett.

Nagytiszteletű Baracsi István lelkipásztor reggeli áhítatát Józsué könyvének 24. része alapján magyarázta és helyezte a jelenlévők szívére.

„De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!”

Józsué 24: 15

Nagy Sándor Polgármester úr köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Református Egyház fontos szerepet játszik Újfehértó életében.

Ezután a Református Iskola Mákvirág színjátszó körének bemutatója következett. A lelkes színjátszósok Lázár Ervin Költői verseny című darabját mutatták be, amit Jakab Józsefné tanító vitt színre. Az iskolások után a református óvodások következtek énekeikkel.

A Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség Bábmisszió csoportja „A szeretetre vágyó sündisznócska” című bábdarabját mutatta be nagy sikerrel. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára is tanulságos volt a sündisznócska története, aki megkeményített szívvel élt, s csak nehezen tudta elfogadni mások szeretetteljes közeledését.

Az apa fiú focimeccset már nagyon várták a fiúk. Igaz, hogy 1:0-ra kikaptak az apák csapatától, de senki nem csüggedt el. Jutalmazták a legfiatalabb, legsportszerűbb játékosokat is. De a legjobb mégiscsak az volt, hogy a fiúk az édesapjukkal játszhattak.

A focimeccs után a református iskola 2., 3. és 7.a osztályos tanulói teremtettek fergeteges hangulatot táncaikkal.

A nap folyamán lehetőség volt a gyerekeknek a hatalmas ugráló várakat használni, lovagolni, íjászkodni, de részt vehettek a cserkészek játékaiban is.

Míg délelőtt a különböző programok folytak, addig nyolc helyszínen, főzőversenyen készültek a finomságok. Ebédre különböző ételekből lehetett választani. Volt itt babgulyás, csöröge, lecsó, slambuc, tejbegríz, lapcsánka, pörkölt, fánk. Egy háromtagú zsűri értékelte az étkeket.

Az ebéd utáni program keretében tánctanulásra, valamint családi sportversenyre volt lehetőség.

A mozgás után a szülőknek, nagyszülőknek szólt Mózes Áron és Zsuzsi a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársainak előadása „Gyermeknevelés: üröm vagy öröm” címmel. Ez nem csak egy egyszerű előadás volt, hiszen bárki elmondhatta véleményét, tapasztalatát a témával kapcsolatban.

Pintér Béla koncertjére sokan gyűltek össze, hiszen bibliai témájú dalai mélyen érintik az ember szívét. Az előadó egyszerűsége, a fiatalok bevonása az előadásába népszerűvé teszi nem csak Újfehértón, de más településeken is.

A családi nap Nagytiszteletű Úr záró szavaival ért véget. Hangsúlyozta, a gyülekezet kirándulása volt ez az alkalom, de a kirándulás után haza szoktunk térni. Minket is vár az otthon, a gyülekezet otthona, a templom és az imaház. Találkozzunk odahaza!

Köszönjük a szervezőknek, a lovarda tulajdonosainak, hogy ingyen használhattuk, a támogatóknak minden felajánlást, mindenkinek a nap megvalósításáért hozott mindennemű áldozathozatalt, hogy egy tartalmas lelki és közösségépítő programon vehettünk részt.

Családi nap képekben