Adományozás

  1. Református Oktatási Alap

Iskolánk már második alkalommal csatlakozott a „Kárpát- medencei Református Oktatási Alap” pénzadomány gyűjtéséhez.

A Kárpát-medencei Református Oktatási Alapot a Generális Konvent 2009-ben hozta létre a külső-magyarországi református intézmények támogatására, vagy újak indításának támogatására.

Az alapot a Kárpát-medencei református intézmények tanulói és tanárai adománygyűjtéssel töltik fel, amelyhez a Magyar Református Egyház költségvetéséből ugyanakkora támogatással járul hozzá. Az alap céljait támogatja a Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó is.

Az alap három célt támogat:

  • Végvárprogram óvodaindítási és általános iskola indítási támogatás. A programban Erdélyben, Kárpátalján, Felvidéken, Horvátországban és Szerbiában szeretné segíteni az Oktatási Alap a magyar református óvodák és általános iskolák indítását. Nagyon fontosak ezek az óvodák, ahol az anyanyelv megerősíthető, a közösségi élmény átélhető református közegben, magyarul.
  • Megmaradási program – a kárpátaljai, felvidéki és a délvidéki református intézmények működési támogatása. Az itt lévő intézmények működésükhöz egyáltalán, vagy csak kis mértékben kapnak állami támogatást. Adományainkkal a létezésüket tesszük lehetővé és segítjük.
  • Bibliaprogram – újfordítású teljes bibliát ajándékoznak az adománygyűjtésből a Kárpát-medence református intézményei 9. évfolyamos tanulóinak.

Ebben a tanévben református iskolánk tanulói, szülői közössége és a református gyülekezet 53.000 Ft pénzösszeget gyűjtött össze a fenti célok támogatására.

Ezt az összeget az intézmény 47.000 Ft-tal egészítette ki, így a „Református Oktatási Alap” számlájára 100.000 Ft-t utalt át intézményünk.

Köszönöm a szülőknek, gyerekeknek és a gyülekezetnek nagylelkű adományát.

  1. Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat felhívására intézményünk 100.000 Ft-t juttatott el a kárpátaljai magyar reformátusok megsegítésére.

  1. Kékvödör akció

Intézményünk óvodásai és iskolásai már második alkalommal vettek részt a kékvödör akcióban. Bár az Újfehértói Református Egyházközséghez kevés vödör érkezett, ez nem jelentett akadályt a gyerekeknek.

A szülők segítségével 25 vödörnyi tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a gyerekek. Ebből 14 csomagot a Magyar Református Szeretetszolgálathoz juttatott el Nagytiszteletű Úr, 11 csomagot pedig helyben osztott szét a rászoruló családoknak.

  1. „Cipősdoboznyi szeretet”

Iskolánk tanulói és a református gyülekezet a megunt és feleslegessé vált ruháikat, könyveiket, játékaikat csomagolták be és juttatták el iskolánkba, ahol karácsonyi ajándékként adtuk át iskolánk és óvodánk gyermekeinek.

  1. Adomány

Fazekas János gyülekezetünk tagja minden évben Karácsonykor megajándékoz egy gyereket. Ebben a tanévben két első osztályos tanuló is kapott ajándékot. Köszönjük Fazekas Jánosnak, hogy segítette intézményünket.

 

Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek, gyerekeknek, kollégáknak és a gyülekezet tagjainak adományukat, ami nagy segítséget jelent a rászorulóknak.

„Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.”

Jakab 4:17

Mindenkinek Istentől megáldott karácsonyi ünnepeket és kegyelemben gazdag,

boldog Új Évet kívánok sok-sok szeretettel.