II. Népi gyermekjátékok találkozó 2013

 

 

2013. november 07-én az ÚÁMIPSZ Erkel Ferenc Általános Iskolai Tagintézmény által szervezett II. Népi gyermekjáték találkozóján vettek részt iskolánk 3. osztályos tanulói.

A találkozó célja a hagyományok elevenítése, megtartása, továbbadása, illetve az, hogy a pedagógusok oktató –nevelő munkájuk során kihasználják a játékok közösség – és személyiségformáló erejét.

 

A találkozón Újfehértó iskoláinak csoportjai színvonalas műsorral ajándékozták meg a közönséget és egymást. Voltak, akik a szüreti hagyományok, szokások keretén belül adták elő játékukat. Mások lakodalmas játékokat elevenítettek fel és voltak, akik egyszerű népi gyermekjátékokat, körjátékokat. Iskolánk kicsinyei népi körjátékokat tanultak be Banduláné Moni Enikő és Urbanek Ferencné vezetésével. Valamennyi csoport fellépése minden esetben a zsűri és a közönség elismerő fergeteges tapsával zárult.

 

A játékok bemutatása után a csoportok megvendégelése a gyerekek közös vidám, kötetlen játéka, a zsűri értékelése és az ajándékok kiosztása következett.

Nagyon szépen köszönjük a szervezőknek (Bíró Ferencnének, Lénártné Kocsis Ildikónak és az Erkel Ferenc Tagintézmény Szülői munkaközösségének) a színvonalas, vidám hangulattal, jókedvvel, emlékekkel teli napot.

 

Népi gyermekjátékok képekben