„Kirándult az iskola”

 

2014. május 9-én kora reggel vonatra ültek felső tagozatos tanulóink és meg sem álltak Budapestig. Hosszas szervezés után egy programokkal teli napot töltöttek el a fővárosban.

Érkezés után busz várta őket, így a városi utazás is kényelmesebb volt. Elsőként a Természettudományi Múzeum kiállításait tekintették meg a gyerekek, majd egy kis városnéző buszozást követően a Margit-szigeten sétálhattak, piknikezhettek, bazározhattak.

Utolsó programként a Fővárosi Nagycirkusz előadásán ámulhattak a kirándulók. Láthattak tigriseket, elefántokat, légtornászokat, lovakat, zsonglőröket és a bohócok műsorán is jókat kacagtak.

A műsor után viszont sietniük kellett a pályaudvarra, hogy le ne késsék a vonatot. A gyerekek beszámolója alapján a hazafelé vezető út sem telt nevetés nélkül és sok emlékezetes élménnyel gazdagodva érkeztek vissza.

 

Alsó tagozatos tanulóink sem fejezték be a tanévet a kirándulás élménye nélkül.

2014. május 26-án ellátogattak a nyíregyházi Vadasparkba. Már a bejáratnál található zsiráfszobor elnyerte a gyerekek tetszését, hosszasan fotózkodtak előtte.

Az állatparkban szinte háborítatlan környezetben (leszámítva a gyerekzsivajt) élnek az állatok. A gyerekek sétájuk során végigjárhatták a Föld kontinenseit, megfigyelhették miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

A Sarkvidék állatai varázsolták el őket leginkább, hosszasan elidőztek a pingvinek, fókák, jegesmedvék élőhelyénél. Az ócenáriumban közelebb kerülhettek a tenger csodálatos és színes élővilágához, még cápaetetést is láthattak.

A trópusi házban valóban a dzsungel párás, forró levegőjét tapasztalhatták meg a kirándulók, miközben az ott élő állatokat, növényeket tanulmányozták.

Útjuk során döbbentek csak rá, milyen színes növény- és állatvilággal rendelkezik Földünk.

A kalandozás után a közeli parkban és játszótéren tombolhatták ki magukat a tanulók és a nagy melegben igazán jól esett mindenkinek a hűsítő fagyi is.

Fáradtan, de élményekkel gazdagon tértek haza alsó tagozatos iskolásaink is.