Húsvétváró hét

 

2014. április 8. és április 15. között rendeztük meg iskolánkban a húsvétváró hetet.

Húsvéti vásárunk április 8-10. között zajlott. Előző héten segítőkész, szorgos kezű szülők segítségével, délutáni foglalkozás keretében elkészítettük a vásári tárgyakat: kulcstartót, függöny – és ajtódíszt, hűtőmágnest, húsvéti nyuszikat és festett húsvéti tojásokat.

Aki megéhezett a vásárlás és nézelődés közben, finomságokkal csillapíthatta éhségét: sült krumplival, pizzával, forró csokival, édességekkel.

A húsvétváró hét nemcsak a vásárról szólt. A hagyományoktól eltérően idén nem képeslaptervező, hanem tojásdíszítő versenyt hirdettünk. Szép számmal érkeztek a szebbnél-szebb, különböző technikával készült tojások.

A locsolóversmondó verseny április 14-én zajlott. Sok bátor, alsó tagozatos fiú vett részt rajta. Osztályonként az első három helyezettet jutalmaztuk.

A tojáskereső verseny során izgatottan vonultak ki az alsós osztályok a sportpályára, megkeresni az elrejtett tojásokat. Itt a fegyelmezett, lelkes munkáért mindenki kapott egy kis édességet.

A húsvétváró hét utolsó, záró eseménye a nyuszi-váltóverseny volt. 10 fős csapatok mérték össze tudásukat az alsó tagozaton.

A játékos, ügyességi, szórakoztató feladatokat vidáman csinálták végig a gyerekek és minden csapat jutalomban is részesült.

 

Húsvétváró hét képekben