TÁMOP 3.1.4. – Moduláris oktatás

 

Az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvodában a TÁMOP 3.1.4 pályázat keretében a moduláris oktatás során egészségnevelési programot szerveztünk. A rendezvényre 2015. május 18-26. között került sor. Ezek a napok teljes egészében az egészségről szóltak.

Az alsó tagozatosoknak Megléc Józsefné, iskolánk védőnője tartott előadást az egészséges táplálkozásról és a helyes fogápolásról. Az 1. és 2. osztályos gyerekek fogkefét, míg a 3-4. osztályosok müzli szeletet kaptak ajándékba.

A felső tagozaton tanórai és tanórán kívüli tevékenység formájában valósult meg az egészséges életmódra nevelés.

Tanórai tevékenység formájában biológia órán szemléltető eszközök segítségével, az elsősegélyláda bemutatásával és a stabil oldalfekvéssel ismerkedtek meg a gyerekek az elsősegélynyújtás témakörében. Osztályfőnöki óra keretében a védőnő szexuális felvilágosítást tartott, informatika órán pedig plakátot készítettek a gyerekek az egészséges életmód témakörében a 8. évfolyamon.

A tanórai tevékenység a 8. osztályban, moduláris oktatás keretében zajlott.

Tanórán kívüli tevékenység formájában, a felső tagozaton egy versenyt is meghirdettünk.

Osztályonként 4 fős csapatok vettek részt a szellemi vetélkedőn, ahol 5 csapatban összesen 20 gyerek vett részt a versenyen. A versenyt iskolánk védőnője bonyolította le.

Öt feladatban mérhették össze a gyerekek tudásukat. Volt plakátkészítő verseny, totó, igaz-hamis feladat, mondatpárosítás és betűsaláta. A legnagyobb sikert a zöldség szoborkészítés jelentette. Sárgarépából, paradicsomból, retekből, eperből, almából, paprikából szebbnél szebb és ötletesebb szobrokat készítettek a gyerekek, amit a fényképezés után el is fogyasztottak.

A következő eredmények születtek:

I. helyezett – 7.a osztály 58 pont

II. helyezett – 7.b osztály 54 pont

III. helyezett – 6. osztály 53 pont

IV. helyezett – 8. osztály 52 pont

V. helyezett – 5. osztály 51 pont

Minden csapat tárgyjutalomban részesült.

Tanulóink kinti szabadidős tevékenységéhez osztályonként több gumilabdát és futball-labdát is biztosított az iskola.

Bízunk benne, hogy a több napos rendezvényen tanulóink több hasznos információt is kaptak az egészséges életmóddal és az elsősegélynyújtással kapcsolatban.

Újfehértó, 2015. május 28.

Váradi Sándorné

intézményvezető