Gyermeknap a református iskolában

 

Június 2-án a református általános iskola alsós munka- és szülői szervezete gyermeknapot szervezett.

A szép, napsütéses időjárás kedvezett a programoknak. Elsőként a szülő-gyermek játékos sportvetélkedőre került sor. Az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat mindenki élvezte. A csapatok jutalma finom csokoládé volt. Azonban a nem versenyző gyerekek sem szomorkodhattak, hiszen valamennyien kaptak ajándékot, egy ivólevet és egy kis labdát.

Ezt követően vehették birtokukba az ugráló várat és az óriás csúszdát a jelenlévők. Kedvükre ugrálhattak, csúszdázhattak egész délután. Ha elfáradtak pihenésképpen megvendégeltünk minden gyermeket egy nagy adag vattacukorral.

A verseny ideje alatt, a pályán a szülők számára hirdetett főzőverseny folyt. A lelkes főzőcsapatok a bográcsokban ízletesebbnél-ízletesebb ételeket készítettek. A zsűrinek nagyon nehéz dolga akadt, mert valamennyi étel kitűnő volt. A főzőverseny fődíja egy „vándor fazék” a „Református Iskola legjobb szakácsa” felirattal, amit a nyertes osztály egy évig őrizhet. A többi csapat étkeit arany, ezüst, bronz és vas fakanál-díjjal jutalmazták.

A nap minden programja ingyenes volt, aminek költségeit a húsvéti- vásár bevételéből fedeztük.

Egy nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt. Pedagógusok, szülők, gyerekek nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük a szülők aktív részvételét, segítő munkájukat.

 

A felső tagozatos gyerekek sem maradtak gyermeknapi programok nélkül. Számukra 2015. június 03-án került megrendezésre iskolánkban a gyereknapi sportvetélkedő.

A gyerekek 10 fős csapatokban mérték össze tudásukat vidám és szórakoztató ügyességi feladatokban. A legnépszerűbb megmérettetéseknek a lekváros kenyér evését hátratett kézzel és a bekötött szemmel való tájékozódási feladatot találták a gyerekek. Minden csapat szépen megoldotta a változatos feladatokat és buzgón bátorították egymást a verseny alatt.

1. helyezett: 7. b osztály

2. helyezett: 6. osztály

3. helyzet: 8. osztály

4. helyezett: 7.a osztály

5. helyezett: 5. osztály

A versenyző gyerekek csokoládét kaptak jutalmul, valamint minden felső tagozatos gyermek 1-1 jégkrémet kapott frissítőként.

A versenyt szervezte: Bacsóka Csilla tanárnő és Tóth Attila testnevelő tanár

Gratulálunk a versenyzőknek!